Volgens de non-profitorganisatie Resolve moest daar verandering in komen.

 

Recent ontwikkelde de organisatie een nieuwere versie van zijn AI-TrailGuard camera die stropers in Afrika kan spotten nog voor ze te dicht in de buurt van het dier zijn. De TrailGuard maakt gebruik van een Intel-processor die dieren, mensen en voertuigen kan detecteren, wat parkbewakers de kans geeft om kwaadwillige bezoekers te onderscheppen voor ze bij de dieren raken.

 

De technologie belooft efficiënter te zijn dan de voorgaande camera’s. Anti-stroperscamera’s zenden meestal een melding uit wanneer een van de sensors beweging detecteert, iets wat over het algemeen tot veel false positives leidde. De batterijduur werd daardoor meestal ook beperkt tot vier weken.

 

De TrailGuard maakt echter gebruik van beweging om de camera wakker te schudden, en alarmeert de parkwachter enkel wanneer het mensen opmerkt. Dat zorgt voor meer efficiëntie, en ook voor een langere batterijduur. De hele camera is trouwens zo groot als een potlood, wat de kans dat een stroper die vindt aanzienlijk verkleint.

 

De AI-camera zal naar alle waarschijnlijkheid ook snel in gebruik genomen worden. Resolve werkt namelijk samen met de National Geographic Society en de Leonardo DiCaprio-stichting om de hardware in 2019 beschikbaar te maken in 100 Afrikaanse reservaten.