Tips

5 gratis tijdbesparende apps voor Android

Met deze apps gebruik je je Android-smartphone nog efficiënter, zodat je meer tijd vrij hebt voor het echte werk.

 
Voor veel mensen is een smartphone vandaag onmisbaar op het werk. Het is onze persoonlijke assistent die we altijd bij ons dragen. Het navigeren door schermen, apps en widgets kan evenwel al snel tot kostbaar tijdverlies leiden.
 
Met deze vijf gratis apps verander je je Android-smartphone in een efficiënt productiviteitsmonster.

1. Taskbar

Op een pc kan je op elk moment een applicatie openen vanuit de taakbalk of het dock, waar je ook mee bezig bent. Op je smartphone moet je daar gewoonlijk voor terugkeren naar je homescreen of misschien zelf helemaal in de app drawer duiken.
 
Niet zo met Taskbar. De app plaatst een onopvallende knop linksonder op je scherm waar je te allen tijde op kan drukken om een menu te openen met al je applicaties. Je kan ook specifieke apps prioriteit geven, zodat ze bovenaan verschijnen of applicaties uit de lijst uitsluiten. Het is zelfs mogelijk om widgets toe te voegen als je dat wenst.
 
Download Taskbar

2. Snap Swipe Drawer

Zelf vinden we Snap Swipe Drawer een interessantere optie om je widgets handig bereikbaar te maken. In plaats van ze op je homescreen te plaatsen, kan je de widgets weergeven door van de bovenkant van het scherm naar beneden te vegen. Net zoals dat standaard voor meldingen het geval is. Zo kan je snel een blik werpen op bijvoorbeeld je agendawidget, zonder de applicatie waar je in bezig bent te verlaten.
 
De trigger voor Snap Swipe Drawer schuilt standaard in de rechterbovenhoek van het scherm. Als je vanaf een andere positie naar beneden veegt, krijg je gewoon je meldingen te zien. Je kan deze “trigger zone” aanpassen of zelfs zo instellen dat de widgets worden opgeroepen door van de onderkant van het scherm naar boven te vegen.
 
Download Snap Swipe Drawer

3. Fingerprint Gestures

De meeste smartphones zijn tegenwoordig van een vingerafdrukscanner voorzien, maar meer dan je toestel ontgrendelen doet die in veel gevallen niet. Met Fingerprint Gestures kan je de scanner ook voor andere taken inzetten.
 
De app laat toe om acties toe te wijzen aan specifieke gebaren. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een specifieke app te openen wanneer je de scanner aanraakt terwijl de smartphone ontgrendeld is. Een veegbeweging zou je kunnen doen terugkeren naar het vorige scherm, terwijl twee keer drukken je weer naar het homescreen stuurt.
 
Download Fingerprint Gestures

4. Boomerang Notifications

Android O, dat later dit jaar verschijnt, introduceert eindelijk de mogelijkheid om meldingen te snoozen zodat ze op een later moment opnieuw verschijnen. Gelukkig hoef je niet te wachten tot het nieuwe OS op je smartphone verschijnt; Boomerang Notifications kan dat gewoon nu al.
 
Telkens je een melding wegveegt, krijg je een tiental seconden de tijd om ze te snoozen in plaats van definitief te verwijderen. Je kan de melding vervolgens opnieuw laten verschijnen op een later moment op dezelfde dag, pas de volgende dag of op een specifiek tijdstip.
 
Download Boomerang Notifications

5. Clip Layer

We zijn 2017, de smartphone is tien jaar oud, maar tekst proberen selecteren en kopiëren op een touchscreen is nog altijd frustrerend. Clip Layer is een experimentele app van Microsoft die daar beterschap in brengt.
 
Dankzij de app kan je overal in Android, ongeacht in welke app je bezig bent, tekst kopiëren. Je houdt de homeknop van je smartphone lang ingedrukt en Clip Layer markeert alle zichtbare tekst op het scherm die het kan kopiëren. Tik aan wat je wil kopiëren en druk vervolgens op ‘Copy’.
 
Enige nadeel: een lange druk op de homeknop is in veel gevallen ook de manier waarop je de Google Assistant oproept. Die functionaliteit zal je dus moeten opofferen als je Clip Layer wil gebruiken, al zijn de meeste functies van de Assistant ook gewoon via de Google-app beschikbaar.
 
Download Clip Layer

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business