Reviews

HP Officejet Pro 7720 review: thuiskantoorprinter

Voordelen
Lage aankoopprijs
Nadelen
Klein scherm
Aanbevolen prijs: €169
Waar te koop?
Totaalscore 7
Deze multifunctional print goed en relatief snel voor een schappelijke prijs, maar het is jammer dat hij niet automatisch duplex kan printen.

 
Het papierloze kantoor klinkt als muziek in de oren, maar is momenteel nog een ver-van-ons-bedshow. Bepaalde taken zijn al voor een groot deel overgenomen door computers, maar toch kunnen bedrijven gewoonweg niet zonder printer of multifunctional, ook al is het maar om snel iets in te scannen of te kopiëren.
 
Maar omdat papier steeds minder belangrijk wordt, is het niet meer nodig om een fortuin uit te geven aan een multifunctional. Organisaties schaffen wel nog best een printer aan die aangepast is aan kantooromgevingen, want die zijn speciaal ontwikkeld om efficiënter en sneller te printen. We namen de Officejet Pro 7720 onder handen, een printer van HP met een schappelijk prijskaartje die ontworpen is voor (thuis)kantoren en kleine bedrijven.
 

Geen duplex

De HP OfficeJet Pro 7720 is een all-in-one inkjetprinter die formaten tot A3 ondersteunt. Wifi is aanwezig, zodat je vanuit een andere ruimte zorgeloos via het netwerk kan printen. NFC is, zoals de meeste multifunctionals in zijn prijsklasse, afwezig. Vooraan steekt een touchscreen van 2,65 inch, wat aan de kleine kant is waardoor ik met mijn dikke vingers wel eens op het verkeerde icoontje drukte. Het gebruikersinterface is verder wel eenvoudig te gebruiken.
 
In de papierlade kan je maximaal 250 bladen stoppen. Vergelijk je dit met andere kantoorprinters in zijn prijsklasse (zoals de Maxify MB5450 van Canon die 500 bladzijden ondersteunt), dan is dit wat aan de lage kant. Daarnaast kan je tot 35 vellen in de ADF stoppen. Wil je duplex printen, dan moet je helaas wel de bladen manueel omdraaien. Voor een kantoorprinter is dit een serieuze aderlating en voor velen ongetwijfeld een doorslaggevende factor om een ander model in huis te halen.
 

Snelheid en kwaliteit

Tijdens onze test drukte ik een handjevol documenten af, waarbij ik de snelheid en kwaliteit van zowel zwartwit- en kleurafdrukken op de pijnbank leg. Die resultaten vergelijk ik dan in de benchmarktabel die we op de redactie doorheen de jaren hebben opgebouwd. Qua snelheid heb ik gemengde gevoelens: eens hij begint te printen is hij best snel, maar hij heeft een lange tijd (ongeveer twintig seconden) nodig om op te warmen. Grote documenten is hij snel de baas: voor een PDF van 17 pagina’s deed hij amper 59 seconden over, maar een document van amper 1 pagina kwam er pas na 18 seconden uit.
 
De afdrukkwaliteit is prima: de tekst is vlijmscherp. Wel duurt het even vooraleer het papier droogt, wat normaal is voor een inkjetexemplaar. Ik printte ook nog enkele foto’s en testpagina’s met geijkte kleurlijnen om te zien hoe goed de printer kleurafdrukken kan realiseren. Fotokwaliteit is misschien niet nodig op kantoor, maar hand-outs van Powerpoint-presentaties mogen ook niet te slecht van kwaliteit zijn. Ook hier kan ik kort zijn: ik kan de fotokwaliteit van de OfficeJet Pro 7720 best wel pruimen, zeker voor zijn prijs.
 

Prijs en kosten

Naast snelheid en kwaliteit is er nog één – al dan niet de belangrijkste – doorslaggevende factor voor een thuiskantoor: het financiële plaatje. Als je veel wilt afdrukken of met veel collega’s de printer gebruikt, dan wil je geen fortuin kwijt aan inktcartridges. HP voorziet twee types cartridges voor deze multifunctional: gewone en extra grote die (ongeveer) dubbel zoveel afdrukken ondersteunen.
 
Voor de cartridges met zwarte inkt betaal je 2,2 eurocent per pagina (voor 1.000 afdrukken) of 1,6 eurocent per pagina (voor 2.000 afdrukken). Voor een kleurencartridge betaal je 2,2 eurocent per pagina (voor 700 afdrukken) of 1,7 eurocent per pagina (voor 1.600 afdrukken). Al bij al is dit niet te duur, maar er zijn printers waarvoor je veel minder onderhoudskosten hebt. Bij de Maxify MB5450 van Canon betaal je respectievelijk 1 en 1,1 eurocent per pagina voor zwarte of kleureninkt.
 

Conclusie

De OfficeJet Pro 7720 liet voor mij een prima indruk achter. In geen enkele categorie behoort hij bij de besten van de klas, maar zijn lage kostprijs zal vele zieltjes inwinnen. Bovendien is hij best mooi en maakt hij erg weinig lawaai: in standby-modus kan je een speld horen vallen. Printkwaliteit is het stokpaardje van deze HP-multifunctional, maar dat hij geen automatische duplex ondersteunt, is pijnlijk.
 

Score: 7/10
 
Prijs: 169 euro
 
+ Snel voor grote documenten
+ Prima kwaliteit
+ Lage aankoopprijs
 
Traag voor kleine documenten
Geen automatische duplex
Klein scherm

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business