[Partnerinfo] Accent bewijst met app NOW dat platformeconomie zich ook doorzet op de arbeidsmarkt

In nieuwe businessmodellen staan technologie en sociale media centraal. Die zogenaamde platformeconomie werkt ook op de arbeidsmarkt, zoals Accent bewijst.

 
Het is inmiddels wel duidelijk dat traditionele businessmodellen in zowat de meeste sectoren hun hoogtepunt bereikt hebben. Vooral de snelle ontwikkelingen op het vlak van technologie en social media zijn de drijvende krachten achter diverse nieuwe businessmodellen, deel uitmakend van wat de specialisten stilaan omschrijven als de platformeconomie.
 
Het begrip platformeconomie is gelanceerd door Marshall van Alstyne, Geoffrey Parker en Sangeet Paul Choudary, die het boek “Platform Revolution” schreven. Andere vaak gebruikte termen zijn onder meer sharing economy, peer economy, informal economy en collaborative consumption. De details ertussen kunnen verschillen, maar eigenlijk draait het altijd om nieuwe businessmodellen waarin technologie en sociale media elkaar de hand reiken en de hoofdrol spelen.
 
Ondertussen zijn er al veel meer bedrijven opgedoken die in de voetsporen treden van befaamde boegbeelden zoals Airbnb, Uber en Netflix. Deze maken allemaal deel uit van de platformeconomie. Kritische succesfactoren bij al deze bedrijven zijn een netwerk of platform, verbinding, vertrouwen, snelheid en een model waarin alleen betaald moet worden voor wat wordt gebruikt.
 
Het model zet zich niet alleen door in de relaties tussen aanbieders en afnemers van producten, maar ook in de dienstensector. Er ontstaat overal een interactieve dynamiek waarbij de traditionele rollen vervagen.
 

 
Met de app NOWJOBS bewijst Accent dat het platformmodel ook op de arbeidsmarkt werkt. De app slaat immers drie vliegen in één klap: de app speelt in op de verdere digitalisering van de rekruteringsmarkt, maar helpt vooral jongeren die “nu” een job nodig hebben om wat centen te verdienen en helpt bedrijven uit de horeca- en de retailsector snel uit de nood als ze tijdelijke personeelstekorten moeten opvangen.
 
Steeds meer jongeren doen niet alleen studentenjobs, maar werken ook tijdens het jaar. En steeds vaker willen ze, zoals ze gewoon zijn door hun dagelijkse omgang met de smartphone, onmiddellijk een antwoord op hun vragen. Als ze “nu” geld nodig hebben omdat ze onverwachte uitgaven hebben, willen ze ook “nu” kunnen werken. Door op een platform vraag en aanbod samen te brengen van tijdelijke jobs in de horeca- retail- en eventsector en jongeren meteen een contract te laten tekenen, waarna ze zich ook dadelijk na het werk kunnen laten uitbetalen, speelt NOWJOBS handig in op de noden van de arbeidskrachten van morgen.
 
Tegelijk vervult de app voor de aanbieders van tijdelijk werk de rol van de cloud voor softwaregebruikers. Die laatste plukken de software die ze op een bepaald ogenblik nodig hebben uit de cloud, zo ook ‘plukken’ de horeca- retail- en eventbedrijven op dezelfde manier de medewerkers van de app die ze op een kritiek ogenblik nodig hebben.
 
NOWJOBS in werking, bekijk het online.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business