Toshiba: Make IT Work voor je bedrijf

[Partnerinfo] We beleven spannende tijden. Technologische megatrends zoals de opkomst van Big Data en de ontwikkeling van het zogenoemde ‘Internet of Things’ (IoT) nopen bedrijven en organisaties hun businessmodellen in hoog tempo aan te passen.

 
Wat Big Data betreft zijn de petabytes, exabytes en zelfs zettabytes tegenwoordig pure noodzaak om de infographics die de explosieve datagroei in beeld brengen, nog binnen de kaders van het papier te kunnen houden. Onderzoeksbureau IDC voorspelde niet zo lang geleden dat er in 2020 wereldwijd 35 zettabyte (35 miljard terabyte) aan data zal worden gegenereerd, ten opzichte van 1,8 zettabyte in 2012. En dat laatste getal was alweer bijna een vertienvoudiging ten opzichte van vijf jaar daarvoor. Sociale netwerken alleen al zorgen tegenwoordig voor honderden miljarden fragmenten aan persoonlijke en zakelijke inhoud per maand

Ronald Ravel, Country Manager Toshiba Benelux 

IoT

Daarnaast leven we in een tijdperk waarin meer en meer interactie ontstaat tussen de fysieke en de digitale wereld. Steeds meer objecten worden uitgerust met goedkope sensoren en via internet ontsloten. Dit Internet of Things, ook wel Internet of Everything (IoE) genoemd, staat weliswaar nog in de kinderschoenen, maar bedrijven doen er goed aan zich er nu al op voor te bereiden, want de ontwikkelingen gaan snel en de gevolgen zullen ingrijpend zijn.
 
Dit IoT biedt zicht op een toekomst waarin objecten, niet alleen in onze omgeving maar ook in ons lichaam, meer en meer bezield raken met digitale sensoren en actoren die onderling met elkaar kunnen communiceren. Een soort digitaal zenuwstelsel dus dat perspectief biedt op een oneindig aantal nieuwe toepassingen op gebied van bijvoorbeeld robotica, zorg, vervoer en logistiek.
 

Toshiba is klaar voor een enerverende toekomst vol Big Data- en IoT-technologie
 
Ook Toshiba timmert op IoT-gebied, met onder meer zijn innovatieve Application Processor Lite-technologie, hard aan de toekomst die voor ons ligt. Maar bovenal heeft het oog voor de IT-noden van bedrijven en organisaties in het hier en nu. Want een gedegen voorbereiding op de aanzwellende Big Data-stromen en het IoT van morgen vereist vandaag een inrichting van een IT-voorziening die robuust en goed te beheren is.
 
‘Make IT Work’ luidt dan ook de slogan van de grootschalige nieuwe campagne die wij onlangs hebben gelanceerd en waarin wij met een vernieuwd portfolio mobiele devices invulling geven aan de vereisten die onze zakelijke klanten hoog in hun vaandel hebben staan: optimale veiligheid, betrouwbaarheid en connectiviteit voor met name de gebruiker, gekoppeld aan efficiënt en kosteneffectief management voor het IT-beheer.

Databeveiliging

Toshiba is een van de weinige fabrikanten die zijn devices nog grotendeels zelf produceert. Zo is ook het BIOS van onze nieuwe lijn in eigen huis ontwikkeld en geprogrammeerd, kan met behulp van Common Software Image één software-image worden gecreëerd voor alle systemen en maken alle devices gebruik van dezelfde drivers. Een aantal kenmerken die het gemak en de veiligheid van de uitrol en het beheer zeer ten goede komen.
 
In het kader van de digitale transformatie waar we middenin zitten wordt databeveiliging bij het gebruik van notebooks in een zakelijke omgeving natuurlijk alleen maar belangrijker. Daartoe heeft Toshiba met zijn zogeheten Toshiba Zero Client System een oplossing ontwikkeld waar geen harde schijf of eigen OS meer in zit, zodat data zelfs nooit meer achter kunnen blijven op het device. Bovendien hebben IT-medewerkers met behulp van Toshiba’s Device Access Control rechtstreeks toegang tot de apparatuur die zij beheren. Alle devices, inclusief de applicaties die erop staan, kunnen zo conform de geldende bedrijfsregels vanaf afstand up-to-date worden gehouden, zélfs als ze staan uitgeschakeld.

Connectiviteit

In een wereld die steeds mobieler wordt en waarin iedereen steeds flexibeler, ongeacht tijd en plaats, zijn werk moet kunnen doen en zijn data moet kunnen bereiken, wordt optimale connectiviteit cruciaal. Ondersteuning van alle WiFi-standaarden is dan ook welhaast vanzelfsprekend, net zoals dat geldt voor 4G en Bluetooth 4.0. Een speciale, in de bovenrand van het beeldscherm ingebouwde antenne, zorgt daarbij voor signaaloptimalisatie. Alle Toshiba-notebooks ondersteunen bovendien WiDi, waarmee je op een veilige manier draadloos beeld naar een HD-scherm kunt versturen. Kortom: veiligheid en connectiviteit in optima forma. Toshiba is klaar voor een enerverende toekomst – ook úw toekomst – vol Big Data- en IoT-technologie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business