Proximus: informatietechnologie wordt pure businesstechnologie

[Partnerinfo] ICT werd in de bedrijfswereld altijd gezien als een ondersteunende technologie, in handen van specialisten. De laatste jaren verandert dat plaatje geleidelijk en schuift de informatica op naar het hart van het bedrijf, als een heuse businesstechnologie.

De fysieke wereld als verlengstuk van de digitale wereld

Stefan Bovy, Director Medium Enterprise Market, Enterprise Business Unit, Proximus
De reden voor die verschuiving schuilt deels in de beschikbaarheid van de technologie. De tijden van de computer als een logge mastodont met een gecentraliseerde rekenkracht liggen ver achter ons. Iedereen beschikt vandaag op elk moment over het benodigde computervermogen via smartphones, tablets en laptops, tot in wasmachines en polshorloges toe. Bovendien zijn die kleine computers allemaal verbonden. De fysieke wereld is vandaag een verlengstuk van de digitale wereld geworden.

Nieuwe vormen van business

Naast die technologische democratisering is ook de bedrijfsvoering veranderd. Mensen en objecten zijn op elk moment en overal verbonden en machines worden intelligent gemaakt. Dat opent een wereld vol nieuwe mogelijkheden. Enkele voorbeelden.
 
Een machine kan aangeven dat ze gesmeerd moet worden. Dat signaal wordt automatisch geregistreerd door een toepassing en die stuurt een technicus op pad. Hierdoor zijn er geen regelmatige, tijdrovende controles van het oliepeil meer nodig en is het risico op menselijke fouten uitgesloten. Resultaat: een efficiënter gebruik van tijd en middelen.
 
Er kunnen ook nieuwe diensten worden aangeboden. Men kan bijvoorbeeld koelboxen volgen op afstand en hun temperatuur binnenin monitoren, zodat men een kwaliteitsgarantie kan bieden aan de consument. E-commerce kan zich nu richten op de directe verkoop van verse producten, wat vroeger niet haalbaar was.
 
Door informatie van verschillende bedrijven te combineren kan men in real time inspelen op veranderende omstandigheden. Een installateur van ramen en deuren kan meteen ook sensoren inbouwen en zich profileren als een leverancier van intelligente domotica met 24-uursservice: monitoring, herstelling, …

Wat betekent dit voor u?

U kunt niet blijven zweren bij uw vertrouwde modus operandi. U moet mee met uw tijd en met de technologie. Online is vandaag het motto. Zowel om uw diensten aan te bieden, via portals, websites en e-commerce, als om uw diensten op te baseren, via monitoring en/of interventies op afstand. Als u het niet doet, doet uw concurrent het. Misschien legt u straks de duimen voor een bedrijf dat vandaag nog geen concurrent is maar wel innovatiever te werk gaat.

Proximus als businesspartner

Proximus ondersteunt u in de omschakeling van uw business. Wij garanderen een constante dienstverlening. Niemand kan zich een downtime van zijn systemen veroorloven. Wij zorgen ervoor dat uw bedrijf zonder onderbreking draait, ongeacht waar uw mensen zich bevinden, welk toestel ze gebruiken en hoe uw klanten u bereiken. Jaar na jaar verhogen wij onze beschikbaarheidcijfers.
 
Eveneens cruciaal: de permanente beschikbaarheid van breedbandcapaciteit. Connectiviteit zonder onderbreking is een minimumvereiste om applicaties, cloud en IoT te gebruiken. Die garanderen wij via technologieën als glasvezel, wifi, 4G en in de toekomst ook 5G. Daarnaast gaan we voor “zero latency”: de breedbandcapaciteit is overal in voldoende mate aanwezig, zodat er geen vertragingen is in de uitwisseling van gegevens. In de toekomst is dat een noodzaak voor o.a. zelfrijdende wagens die met intelligente verkeersinfrastructuur zullen communiceren.
 
Deze moderne bedrijfsvoering brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Gegevens moeten worden opgeslagen en verwerkt volgens de actuele privacynormen en systemen moeten te allen tijde worden beschermd tegen industriële spionage en malafide praktijken. Veiligheid is een prioriteit in alles wat we doen, zowel voor onze eigen activiteiten als die van u.
 

Online is vandaag het motto. Als u het niet doet, doet uw concurrent het.
 
Proximus is daarnaast een adviseur wanneer u een nieuwe smartphone of abonnement kiest, een professionele provider van uw internet en telefonie, een technische hulp wanneer er kabels moeten worden aangesloten op het netwerk, een aanspreekpunt als de dataconnectie hapert en een leverancier van extra services als cloud- en datacenterdiensten.
 
Maar wij doen meer dan dat. We bieden u nieuwe perspectieven om elke dag nog beter te ondernemen. We maken uw onderneming sterker en innoveren en groeien samen met u. Innovatie door uw huidige manier van werken te optimaliseren is cruciaal om aan de top te blijven. Wij zetten daarom samen met u in op vernieuwing, met een blik op de toekomst.
 
Ook uw bedrijf kan deel uitmaken van ons ecosysteem. Geïnteresseerd? Wij staan voor u klaar!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business