Partnerinfo

100% uptime en eenzelfde state-of-mind

[Case] Het Belgische Limecraft werd in 2010 opgericht door Maarten Verwaest en levert oplossingen om het beeldmateriaal van films, reportages, … en de distributie ervan te optimaliseren. Met ‘Flow’ biedt Limecraft een cloudoplossing aan om de verschillende stadia in het productieproces – van de ruwe opnames tot het eindresultaat – te automatiseren. Dankzij ‘Flow’ kunnen klanten, ongeacht plaats of tijdstip, inloggen én samenwerken aan dezelfde productie. En dat zonder de vaak zeer grote bestanden en informatie via Dropbox, e-mail of per koerier te moeten doorsturen.

Een waterdicht partnership

Limecraft had nood aan een ultraredundant, performant en veilig platform om 100% garantie te kunnen bieden aan zijn klanten. Geen downtime, snel, schaalbaar en volledig waterdicht. Service Level Agreements zijn uiteraard belangrijk, maar de state of mind waarmee zowel Limecraft als Stuart werkt, gaf de doorslag.
“Wij claimen 100% uptime van onze systemen naar onze klanten”, getuigt Maarten Verwaest, oprichter van Limecraft. “Dat is vaak vloeken in de kerk. Men zegt wel eens: ‘Je bent gek, Maarten, dat is niet realistisch, niemand doet dat.’ Maar 100% beschikbaarheid is een state of mind, je moet daarmee opstaan en gaan slapen, en wij kunnen dat alleen maar door ons te laten omringen door partners die daar ook van doordrongen zijn en het aandurven om die uitdaging aan te gaan. In Stuart hebben we op dit vlak de ideale partij gevonden.”

Redundantie, performantie en schaalbaarheid

“Aangezien wij altijd starten met een 100% redundante basis voor al onze klanten, was het vooral een kwestie van hier de juiste componenten aan toe te voegen”, zegt Pepijn Palmans, zaakvoerder bij Stuart.
De 10 Gb-oplossing om de storage met het internet te verbinden en de eigen fiberring tussen de 3 datacenters zijn daarbij cruciaal om de immens grote beeldbestanden met een hoge snelheid te versturen. Het GPFS (General Parallel File System) van IBM, zorgt ervoor dat meerdere personen tegelijkertijd aan dezelfde beelden kunnen werken.
De loadbalancers maken het op hun beurt mogelijk om op elk moment extra servers in te schakelen om datapieken op te vangen.

Veiligheid

De oplossingen van Limecraft komen tussen in het hart van het videoproductieproces. Producers kunnen het zich niet permitteren om beelden te verliezen net voordat ze op antenne moeten. De veiligheid van de cloudoplossing is dan ook een cruciaal vereiste. Het beeldmateriaal moet afgeschermd en oneigenlijke toegang van buitenaf onmogelijk gemaakt worden. Als ISO27001-gecertifieerde partner biedt Stuart hoge garanties op het vlak van veiligheid. De protocollen die intern gevolgd worden, zijn geijkte procedures waardoor inbreuken en dataverlies uitgesloten worden. Daarbij wordt er voor iedere klant een apart netwerk gebouwd met afzonderlijke firewalls en VPN-toegang.

State-of-mind

Pepijn Palmans: “Limecraft heeft een prachtig platform ontwikkeld met Flow, maar het is onze verantwoordelijkheid om die in de lucht te houden. Naast het beheer van de servers bieden wij ook 24/7 support op het gehele platform én we monitoren het netwerk voortdurend.” Onze klanten worden te allen tijde volledig op de hoogte gehouden van wat er binnen hun netwerk gebeurd. “Wij bieden niet alleen dienstverlening”, legt Pepijn Palmans uit. “Wij bouwen samen met onze klanten een samenwerking op, die berust op vertrouwen en volledige transparantie. Daarbij bieden wij zelfs een heel heldere exitstrategie aan, indien zij niet tevreden zouden zijn. We vinden het belangrijk dat ze zich bij ons goed voelen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business