Nieuws

Het geheim van een succesvol Microsoft AX-Team: de 3 pijlers

[Partnerinfo] In 2004 werd de Microsoft Dynamics AX-afdeling van Delaware Consulting geboren. Ondertussen telt ons Microsoft AX-team 40 consultants, waarvan 6 junior consultants die startten in september 2014.

In 2004 werd de Microsoft Dynamics AX-afdeling van Delaware Consulting geboren, naast de reeds bestaande SAP praktijk. Ondertussen telt ons Microsoft AX-team 40 consultants, waarvan 6 junior consultants die startten in september 2014. Januari 2014 was een drukke maand, met maar liefst 8 go-lives.

Is het cliché te zeggen dat deze weg niet altijd eenvoudig was? We kenden hoogtes en laagtes, al gaandeweg stelden we onszelf in vraag en stuurden we bij waar nodig. In 2012 resulteerde dit in een kentering, dankzij het bijsturen van onze invulling van 3 kernpijlers.

Pijler 1: Team & cultuur

Het Microsoft AX-team is vandaag een dynamisch en jong team, gecoacht door ervaren consultants. Dit team ademt de unieke Delaware Consulting cultuur. Initiatief, respect, zorg, samenwerking en engagement staan centraal, vanuit een filosofie dat dit de enige manier is om duurzame groei te realiseren. Op die manier kan iedereen optimaal evolueren. Ook de uitbouw van een kennisplatform wordt gestimuleerd en door zelfsturende teams vormgegeven. In onze vlakke organisatiestructuur streeft iedereen naar professionalisme, in combinatie met een belangrijke fun factor.  

Laten we echter niet vervallen in een klassieke opsomming. Kijkt u zelf even naar een korte Prezi presentatie gemaakt door onze Microsoft AX-collega"s.

Pijler 2: Projecten

Delaware Consulting is in hoofdzaak een project huis. Het is een strategische keuze om niet te detacheren. Projecten gaan van full scope greenfield implementaties en upgrades tot het uitrollen van bijkomende functionaliteiten. Indien gewenst gevolgd door ondersteuning via onze Service Desk. Onze projectleiders hanteren een eigen projectmethodologie, gebaseerd op PMI en Surestep. Onze support organisatie gebruikt de ITIL-standaard. Het merendeel van de projecten hebben een nationale insteek, maar internationale opportuniteiten dienen zich meer en meer aan. We werken in diverse sectoren: discrete productie, diensten, onderwijs, logistiek en hebben hiervoor industrie specifieke SMART-oplossingen op basis van standaard Microsoft Dynamics AX.

Een van de mooiste projecten dit jaar was bij Arteveldehogeschool. Als ERP-partner realiseerden we daar de volledige implementatie van Microsoft Dynamics AX2012 R2. Hierdoor beschikt Arteveldehogeschool vandaag over een schaalbare oplossing die hen toelaat kostenefficiënt en flexibel mee te groeien met de studentenaantallen. Meer over dit project kan u hier lezen.

Pijler 3:  Visie

Bedrijven zoeken constant naar manieren om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren. Om Operational Excellence te realiseren, streven ze er naar een wendbare organisatie te zijn die flexibel kan antwoorden op vele behoeften. Delaware Consulting kan als langetermijnpartner bedrijven helpen door geïntegreerde oplossingen te implementeren en te ondersteunen. Hierbij werken ERP, CRM, BI, Document Management en Mobile Apps naadloos samen, en gaan we steeds op zoek naar opportuniteiten in technologische innovatie. De teamlead van Delaware Consultings AX-team vertelt u graag meer in dit interview.

Hier stopt het verhaal van ontwikkeling en continue verbetering niet. Tegen 2020 is het onze ambitie met het Microsoft AX-team te groeien tot 90 collega"s, zowel project- als service georiënteerde mensen. Onze uitdaging? Het rekruteren van ervaren mensen.

Ben jij geïnspireerd door ons verhaal? Of wil je meer weten? Kijk dan zeker naar onze Microsoft AX jobs. Wij kijken er naar uit om jou te leren kennen!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business