Nieuws

Will.I.Am lanceert zakelijke Alexa-concurrent

Showbizfiguur Will.I.Am lanceert op Dreamforce Omega: een spraakassistent die je nog het best kan omschrijven als een zakelijke Alexa-concurrent.

 
De aankondigingen op Dreamforce komen soms uit onverwachte hoek. Niet lang nadat we een sessie van Ashton Kutcher over goed, kwaad en technologie aan ons moesten laten voorbij gaan, verscheen rapper Will.I.Am op het keynote-podium van het Moscone-conferentiecentrum in San Francisco. Onze oren werden gespaard van een impromptu-optreden: de man, die intussen een vast gezicht is op de jaarlijkse Salesforce-bijeenkomst, tekende present om de instap van zijn bedrijf in de zakelijke markt aan te kondigen.
 
We waren zo getuige van de lancering van Omega, de spraakassistent van I.Am+.Tijdens een korte demovideo kregen we te zien wat  je van Omega mag verwachten. De assistent heeft een honderd procent zakelijke focus, en doet ons denken aan het liefdeskind van de Nuance-spraaktechnologie ineen BMW en Amazons Alexa. Conversaties met Omega gaan niet alleen over het maken en inplannen van afspraken. Dat kunnen Alexa en Google’s Assistent immers ook. De nieuwigheid zit in de diepe integratie met de bedrijfsback-end, zodat je al pratend kan nagaan hoeveel stock er nog over is van een bepaald product.
 
Momenteel maakt Deutsche Telekom al gebruik van de Omega-technologie, al is die nog niet zo ver gevorderd als de case in de video. Het bedrijf zet Omega in om een chatbot aan te sturen die instaat voor klantenondersteuning. Een upgrade naar een gesproken variant van die chatbot staat op het programma.
 
Het is niet de eerste keer dat Will.I.Am uitpakt met technologie op Dreamforce. In 2014 lanceerde de rapper nog een horloge met ingebouwde sim-functionaliteit. Het spraakluik van dat kleinuit steunde toen op technologie van Nuance. Of Omega ook praat met de hulp van de artificiële spraakspecialist, is niet duidelijk. Er zijn in ieder geval genoeg mensen die geloven in de beroemdheid: zijn bedrijf haalde pas nog 117 miljoen dollar aan investeringsgeld op.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business