Nieuws

IBM lanceert raamwerk voor hybride cloud

Met IBM Cloud Private lanceert IBM een softwareraamwerk waarmee bedrijven een eigen datacenter en de publieke cloud kunnen combineren in een consistente gebruiksomgeving.

 
Een overstap van on premise-infrastructuur naar de publieke cloud is vaak een goed idee, maar lang niet voor alle aspecten van je privé-omgeving. Nu de cloud van hype naar feit geëvolueerd is, wordt steeds duidelijker dan een hybride oplossing vaak de beste keuze is. Zo’n combinatie van publieke cloud en eigen servers was lang omslachtig om te implementeren, maar steeds meer bedrijven rollen nu softwareinfrastructuur uit om de combinatie van privaat en publiek te stroomlijnen.
 
Met IBM Cloud Private doet IBM zijn duit in het zakje. De software moet een consistente gebruikservaring bieden over cloudgrenzen heen. Het raamwerk moet serverinfrastructuur onderbrengen onder één eenvoudig te beheren koepel, waarin verschillende private en publieke clouds van verschillende leveranciers passen.
 
IBM’s ambitie om on premise en cloud te verzoenen is niet uniek. Microsoft pakte eerder al uit met Azure Stack, dat de cloud-ervaring van Azure naar de on premise-omgeving brengt. Ook VMware sprong al op de kar met vRealize Suite 2017, dat eveneens de muren tussen cloud en lokaal moet slopen.
 
Een hybride oplossing spreekt veel bedrijven aan omdat het hen toelaat het beste van twee werelden te combineren. Zo heeft de publieke cloud meer rekenkracht ter beschikking, die op een schaalbare manier kan ingezet worden wanneer ze nodig is. Een on premise-omgeving laat je dan weer toe om de ultieme controle over gegevens te bewaren, wat in het licht van de GDPR-wetgeving een aantrekkelijk gegeven is. Door bijvoorbeeld persoonsgegevens on premise te bewaren, en ze geanonimiseerd aan big data analytics in de cloud te onderwerpen, zet je optimaal in op privacy en efficiëntie. Voorgenoemde oplossingen maken het mogelijk om de data en de workloads vlot te integreren.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/172467/vrealize-suite-2017-omarmt-hybride-cloud/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business