Nieuws

Microsoft brengt HoloLens naar België

Microsoft gaat augmented reality-bril HoloLens in 29 nieuwe markten verkopen, waaronder België.

Goed drie jaar nadat Microsoft de HoloLens voor het eerst onthulde aan de wereld, is het product nu ook te koop in onze contreien. Het bedrijf kondigt aan dat het de bril in 29 nieuwe Europese markten zal aanbieden, waaronder België en Nederland. Het brengt het totaal van landen waar de bril te verkrijgen is op 39.

Microsoft HoloLens

De HoloLens is gebouwd voor augmented reality, wat tegenwoordig ook wel eens mixed reality wordt genoemd. In tegenstelling tot virtual reality projecteert de bril geen volledig virtuele wereld voor je ogen, het plaatst digitale objecten in je normale omgeving. TechPulse kon vorig jaar uitvoerig met de HoloLens aan de slag tijdens de Belgian Tech Show. De bril is sinds een jaar beschikbaar. Microsoft richt zich met het product voornamelijk tot ontwikkelaars en bedrijven die het onder andere gebruiken om digitale prototypes mee te bouwen en te tonen of werknemers te trainen in een digitale omgeving.

[related_article id=”187609″]

Er hangt een behoorlijk groot prijskaartje vast aan de AR-bril. In Europa betaal je voor de headset 3.299 euro. Microsoft heeft er echter vertrouwen in dat het kopers zal vinden voor het product. “Het alternatief is zo duur dat de totale kost voor het overschakelen [naar HoloLens], die hele kost is klein ten opzichte van wat ze nu doen,” vertelt Lorraine Bardeen, directeur van de HoloLens-afdeling bij Microsoft in een gesprek met The Verge.

Microsoft heeft officieel nog geen opvolger klaarstaan voor de eerste versie van de HoloLens, al onthulde het bedrijf aan het begin van deze zomer wel dat een nieuwe versie uitgerust zou worden met een op maat gebouwde processor voor artificiële intelligentie. Daarnaast is er ook nog het Windows Mixed Reality-platform, een initiatief dat meer op consumenten gericht is. De eerste brillen gebaseerd op Windows Mixed Reality werden dit najaar gelanceerd, met prijskaartje die rond de 300 à 500 euro liggen. Ondersteuning voor het platform maakte deel uit van de Windows 10 Creators Update, met de Fall Creators Update voegde Microsoft er ook ondersteuning voor controllers aan toe.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business