Nieuws

Google lanceert add-ons voor Gmail

Voortaan hoef je je inbox niet langer te verlaten om takenlijstjes te make, je collega’s op te bellen en facturen op te stellen.

In veel bedrijven is e-mail één van de belangrijkste communicatiekanalen. In Gmail moest je tot voor kort telkens je mailbox verlaten wanneer je andere taken wilt uitvoeren. Google brengt hier een einde aan. Het bedrijf lanceert add-ons die je toelaten om takenlijstjes te creëren, je collega’s te bellen en andere taken uit te voeren, rechtstreeks vanuit je inbox.

Je vindt de nieuwe functie terug onder het tandwielmenu. Wanneer je op Add-ons toevoegen klikt, kom je bij de G Suite Marketplace terecht. In deze online winkel kan je de add-ons voor Gmail apart bewonderen. Door op het hamburgericoon te klikken, kan je op zoek gaan naar een bepaald type add-on en bovenaan kan je de lijst met applicaties doorzoeken.

Beperkte keuze

Voorlopig heb je nog maar een beperkte keuze uit add-ons. Google maakte de ontwikkelaarspreview eerder dit jaar publiek, waardoor er acht applicaties klaar staan die je onmiddellijk kan gebruiken. Tot het aanbod behoort onder andere Asana, waarmee je de communicatie met klanten en collega’s in taken kan omzetten die voor het hele team zichtbaar zijn. Verder kan je Dialpad gebruiken om je collega’s te bellen en geeft Intuit QuickBooks Invoicing je de kans om rechtstreeks in Gmail facturen te maken. Google laat bovendien weten dat DocuSign binnenkort eveneens beschikbaar wordt.

Je moet even geduld hebben alvorens de add-ons voor Gmail echt interessant worden. Het aanbod is voorlopig immers erg beperkt. Wel is het een interessante toevoeging die op termijn een grote impact kan hebben. Bovendien werken alle add-ons voor Gmail hetzelfde via het web als op Android. Je hoeft de applicaties dan ook slechts één keer te installeren om ze op al je toestellen te kunnen gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business