Nieuws

Lenovo ontslaat twee procent van het personeel

Het bedrijf snijdt meer dan 1.000 jobs weg om terug efficiënt en wintsgevend te worden.

 
De Chinese elektronicafabrikant elimineert meer dan 1.000 banen binnen zijn bedrijf. Het grootste deel daarvan zullen verdwijnen in de Verenigde Staten en China. Lenovo kreeg het afgelopen kwartaal het deksel op de neus door tegenvallende financiële resultaten.
 

Kostenbesparing

 
Volgens het bedrijf zal zo’n 2 procent van zijn totale personeel naar ander werk op zoek moeten gaan. Lenovo stelt op dit moment 52.000 mensen wereldwijd te werk. “Alhoewel onze drie-golvenstrategie goede vooruitgang maakt en we sterk geloven dat we op het goede pad zijn naar winstgevende groei, nemen we deze stap om te verzekeren dat we zo kosten-efficiënt en competitief mogelijk zijn, zeker nu onze groei momentum bouwt op de markt,” verklaart een woordvoerder in een statement aan The Register.
 
De drie-golven strategie slaat op Lenovo’s ambities om inkomsten uit pc-verkoop te beschermen, zijn server- en smartphone-afdelingen onder handen te nemen, en nieuwe technologie te ontwikkelen. De pc-markt tekent al verschillende jaren op rij een dalende verkoop op, een feit waar alle pc-makers tegen moeten opboksen. Lenovo verloor het afgelopen jaar de kroon van grootste pc-verkoper aan concurrent HP Inc. Daarnaast heeft Lenovo de aankoop en integratie van smartphone-merk Motorola nog altijd niet helemaal verwerkt. Eind augustus boekte het bedrijf een onverwacht verlies van 72 miljoen dollar, voornamelijk door tegenvallende resultaten op de pc- en smartphonemarkt.
 
Lenovo viseert geen afdeling met de huidige ontslagronde, de jobs verdwijnen in alle geledingen van het bedrijf. De kostenbesparing moet de kiem van herstel binnen het bedrijf levensvatbaar maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business