Nieuws

Dropbox Professional geeft eenmanszaken slimme tools

Dropbox lanceert een professionele variant van zijn cloudopslagdienst voor individuen. De Showcase- en Smart Sync-functies stelen de show.

 
Dropbox Professional richt zich specifiek op professionele gebruikers die voor eigen rekening werken. Denk aan freelancers, ontwerpers of consultants. Voor hen voorziet de Cloudopslagdienst een op maat gemaakte formule met functies die voorheen enkel in een business-abonnement beschikbaar waren.
 
In vergelijking met een klassiek dropboxabonnement voor consumenten zijn Smart Sync en Showcase de belangrijkste nieuwigheden. Met Smart Sync wordt Dropbox een centrale opslagdienst in plaats van een back-up-oplossing. Bestanden in de cloud hoeven niet meer automatisch te synchroniseren met je computer. Op je pc blijven de mappen en documenten wel zichtbaar alsof ze lokaal staan, maar in feite gaat het om snelkoppelingen. Dat laat je toe om flink wat lokale schrijfruimte te besparen. Smart Sync bestond al, maar enkel binnen bedrijfsabonnementen.
 

je kan er voor kiezen om niet al je bestanden lokaal te synchroniseren. (beeld; Dropbox)
 
Showcase geeft je dan weer de tools om bestanden op een elegante manier te delen en te voorzien van context. In de plaats van een droge link naar een map, deel je een aanpasbare portaalsite die je kan voorzien van visuele previews van de bestanden die je wil delen, samen met extra informatie. Bovendien kan je volgen wie wanneer naar je bestanden heeft gekeken. Zo hoef je volgens Dropbox geen reminders meer te mailen naar klanten om na te gaan of ze de recentste documenten al hebben bekeken.
 

Prijzig

Dropbox Professional blijft natuurlijk in eerste instantie een cloudopslagdienst. Bij een abonnement hoort 1 TB aan opslagruimte. Omdat het om een zakelijke formule gaat, krijg je bovendien toegang tot prioriteitsondersteuning via chat. Een abonnement op de dienst kost 199 euro per jaar, of 19,99 euro per maand. Dat is niet echt goedkoop wanneer je weet dat concurrent Box iets gelijkaardigs aanbiedt aan 12 euro per maand, maar dat ‘Business’-aanbod is op maat van de kleine KMO, niet de individuele zakelijke professional. Aas je enkel op Smart Sync, kijk dan ook eens naar OneDrive van Microsoft. Als onderdeel van Office 365 kost een abonnement je slechts 7 euro per maand. Heb je de Fall Creators Update geïnstalleerd, dan kan je ook via OneDrive beslissen om sommige bestanden enkel in de cloud te bewaren en niet de synchroniseren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business