Nieuws

Microsoft geeft Windows 10 Mobile officiële doodsteek

We wisten het eigenlijk al, maar nu is het ook officieel: Microsoft plant de begrafenis van Windows 10 Mobile. Bug- en beveiligingsupdates blijven verschijnen, nieuwe features komen er niet meer.

De reden die HP opgaf om vroegtijdig te stoppen met de ontwikkeling van de Elite X3 gaf al aan hoe de vork in de steel zat. Microsoft zou volgens HP gestopt zijn met de ontwikkeling van Windows 10 Mobile, waardoor de hardwarefabrikant zich genoodzaakt zag over te gaan voor legacy-ondersteuning van zijn Windowstelefoon. De Elite X3 is zo het laatste high end Windows 10 Mobile-product dat het levenslicht heeft gezien.

Op Twitter gaf Joe Belfiore, VP van Windows Experience bij Microsoft, zelf toe dat Microsoft zich niet langer toespitst op de verbetering van het mobiele OS. Je hoeft dus geen Fall Creators Update te verwachten voor de Elite X3 (of een andere Windows Phone, moest je bij de minderheid horen die met zo’n toestel rondloopt.)

Eigenaars van een Windows-telefoon hoeven niet te vrezen dat hun toestel meteen voor de vuilbak is. Belfiore benadrukt meteen dat beveiligings- en bugfixes wel een prioriteit blijven voor Microsoft. In principe komt het OS zo vroegtijdig in zijn extended support-periode terecht, waarin Microsoft zich engageert om lekken te dichten en stabiliteitsproblemen te verhelpen, maar niet veel meer.

Veel traantjes zullen er niet gelaten worden. Het marktaandeel van Windows 10 Mobile was de laatste jaren verwaarloosbaar en de bijhorende winkel had een erg miniem app-aanbod vergeleken met Android en iOS. Het handvol fans dat het mobiele besturingssysteem nog wel had, kan troost vinden in het feit dat Microsoft zowel Android als iOS beter dan ooit ondersteunt met kwalitatieve applicaties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business