Nieuws

Onnx-bestandsformaat maakt twee ai-raamwerken verwisselbaar

Met dit opensource-bestandsformaat kunnen neurale netwerken vrij worden uitgewisseld tussen Microsofts Cognitive Toolkit en Facebooks Caffe2 en PyTorch.

 
Microsoft en Facebook slaan de handen in elkaar en kondigen het Open Neural Network-exchange formaat aan, zo kondigt Microsoft aan in een blogpost. Met dit onnx-bestandstype wordt het eenvoudiger om hun machine learning-raamwerken om te zetten in dat van de ander. Op GitHub kan je de code en documentatie voor dit opensource-project opvragen.
 

Universeel

Voor de representatie van neurale netwerken hanteren beide ontwikkelaars verschillende modellen, waarvoor ieder een eigen formaat hanteert. Het onnx-formaat wordt een universele oplossing dat Microsoft’s Cognitive Toolkit en het door Facebook ontwikkelde Caffe2 en PyTorch verwisselbaar maakt.
 
Zo kunnen organisaties zich op meerdere toolkits richten. Beide frameworks hebben immers hun voor- en nadelen; het ene werkt sneller, het ander is meer geschikt voor complexere operaties. Nu moeten gebruikers telkens handmatig hun netwerk omzetten, wat heel wat tijd kost.
 
De twee technologieconcerns kozen voor een opensource-formaat omdat ze hopen dat andere raamwerken, zoals Intel en IBM, het onnx-formaat overnemen. Of dat zal lukken, is maar de vraag. In het verleden zijn er al meer pogingen verricht om het bestandsformaat te standaardiseren, zoals het Neural Network Exchange Format (nnef).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business