Nieuws

Google Drive stuurt desktop-app op pensioen

Google voorziet twee alternatieven voor Drive: Backup & Sync voor consumenten en Drive File Stream voor bedrijven.

Google stopt met de ondersteuning voor zijn Drive-software voor Mac en PC, zo kondigt het concern aan in een blogpost. Vanaf 11 december zal Google geen updates meer uitbrengen en op 12 maart wordt de software geheel lam gelegd zodat je de desktopapplicaties niet meer kan gebruiken. In oktober worden gebruikers verwittigd dat de software op pensioen gaat.

Backup & Sync

Moeten we overstappen op een andere clouddienst, zoals Onedrive of Dropbox? Neen: gebruikers kunnen volgens Google overstappen op Drive File Stream en Backup & Sync. Beide nieuwe desktopprogramma’s zijn naast elkaar te gebruiken en zijn – zoals de Drive-software – te gebruiken op zowel Windows als Mac. Over potentiële Linux-ondersteuning is er nog niets bekend.

[related_article id=”218293″]

In juni stelde Google de dienst Backup & Sync voor, die de opvolger voor Drive op de desktop moet worden. Deze nieuwe applicatie mikt op consumenten en combineert de functionaliteit van Google Drive en Google Photos. Zoals de naam het al doet vermoeden, kunnen gebruikers hiermee hun mappen back-uppen en synchroniseren.

Ook organisaties kunnen op hun beide oren slapen. Daarvoor voorziet de technologiereus Drive File Stream, waarmee zakelijke gebruikers snel toegang hebben tot all bestanden uit Mijn Drive en Drives van teams. Met deze dienst verlies je minder tijd met het synchroniseren van de harde schijf, aldus Google. De feature is vanaf 26 september beschikbaar voor gebruikers van G Suite.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business