Nieuws

Huawei pompt half miljard in agressieve cloudstrategie

Huawei denkt dat er ruimte is voor vijf grote cloudspelers in de wereld, en plant daar één van te zijn. Een nieuwe strategie moet de Chinezen alomtegenwoordig maken.

 
500 miljoen dollar, geïnvesteerd over een periode van vijf jaar, moet Huawei een wereldwijde topspeler in cloudland maken. Dat kondigt het bedrijf zelf aan op zijn eigen event in Shanghai. De Chinese fabrikant verwacht binnen enkele jaren één van de vijf topspelers op wereldniveau te zijn, naast Google, Amazon, Microsoft en het Chinese Alibaba.
 
Met de investering kondigt Huawei aan dat het een totaalaanbod zal ontwikkelen voor bedrijven. Huawei wil een partner zijn voor de complete digitale transformatie van geïnteresseerde bedrijven. Het ontwikkeld diensten voor consulting en planning, cloudmigratie, disaster recovery, de uitrol van applicaties, beveiliging en meer. Verder zal Huawei hybride cloudoplossingen ondersteunen en werkt het bedrijf samen met onder andere Amazon en Microsoft om ook applicaties van die twee spelers in zijn eigen aanbod op te nemen. Kortom: binnenkort moet je met al je cloudgerelateerde noden bij de Chinezen terecht kunnen.
 

Partners

Huawei gaat echter niet iedere uithoek van de wereld onder eigen naam veroveren. Het slaat in Europa de handen in mekaar met partners zoals Orange, Deutsche Telecom en Telefonica. De partners zullen hun naam op een eigen cloudoplossing mogen plakken, maar Huawei zal de datacenters bouwen. De race naar (cloud)werelddominatie gebeurt dus langs twee routers: onder eigen naam in sommige regio’s, als wit product toegeschreven aan een partner in andere.
 
Huawei gaat er doorgaans prat op niet te besparen op R&D en dat is met de ontwikkeling van zijn cloudaanbod niet anders. Het bedrijf bouwt daarom labo’s voor disaster recovery, safe city verification, financial services en meer. De centra moeten Huawei helpen om nieuwe diensten en technologieën uit te rollen en af te stemmen met industriepartners.
 
Geen cloud zonder certificaten, dus rolt Huawei een certificatiesysteem uit om ICT’ers en ontwikkelaars van de nodige kennis te voorzien. Het wil tegen 2021 meer dan 150.000 mensen wereldwijd voorzien van een Huawei-cloudcertificaat.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business