Nieuws

Microsoft cloud komt naar Huawei-servers

Microsoft gaat Huawei helpen om marktaandeel te winnen in de publieke cloud. In het kader van de samenwerking verschijnen er meer Microsoft-apps op Huawei-servers.

 
Huawei kondigt op zijn eigen Connect-event in Shanghai aan dat het gaat samenwerken met Microsoft voor de uitbreiding van zijn eigen publieke cloud. De Huawei Cloud krijgt er zo een heleboel Microsoft-diensten bij. Het is de bedoeling dat de twee partners voortaan nauw met elkaar zullen samenwerken in de ontwikkeling van nieuwe diensten, terwijl ze eveneens samen in zee gaan voor marketingdoeleinden.
 
In april van dit jaar kondigde Huawei nog aan dat het zijn clouddiensten buiten China beschikbaar zou maken. Die aankondiging ging hand in hand met de oprichting van een splinternieuwe cloud business unit. Huawei gaat zo de strijd aan met de Google Cloud en Amazon Web Services. Samen met Microsoft Azure heeft dat trio een stevige greep op de publieke cloudmarkt die Huawei niet eenvoudig zal breken.
 
Net daarom is de samenwerking met Microsoft zo interessant. Door het bedrijf van een concurrent naar een partner te veranderen, heeft Huawei plots meer munitie in huis om de andere twee spelers aan te vallen en daar marktaandeel te winnen. Lukt dat, dan ziet Microsoft via de Chinese partner meer klanten overstappen op zijn diensten.
 
Dat Huawei zijn zinnen heeft gezet op de wereld, mag duidelijk zijn. De gigant hoopt in Europa voor al zijn business units marktaandeel te winnen, en heeft daar een uitgewerkte strategie voor.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/165555/hoe-huawei-de-belgische-enterprisemarkt-wil-veroveren/
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business