Nieuws

Google-eigenaar Alphabet lanceert nieuw bedrijf

Alphabet, de holding waartoe onder andere Google behoort, sluit zijn herstructurering af met de oprichting van een nieuw bedrijf: XXVI Holdings Inc.

 
Met de oprichting van XXVI Holdings Inc. zet Alphabet de kers op de taart van zijn herstructurering. Twee jaar geleden kondigde Google de oprichting van Alphabet aan. Alphabet is sinds dan het overkoepelende bedrijf worden waartoe niet alleen Google maar ook alle andere zijprojecten van het bedrijf horen. Het idee achter de oprichting van de nieuwe holding is de opsplitsing van Google en de meer ambitieuze projecten zoals Waymo en Verily. Zo kan Google gewaardeerd worden afzonderlijk van de nieuwe firma’s die onder andere software voor zelfrijdende wagens en gezondheidstoestelletjes ontwikkelen.
 
Twee jaar nadat de herstructurering van start ging, is ze afgerond. Google zelf verandert van een klassiek bedrijf naar een ‘limited liability company’ (LLC) terwijl de zijprojecten zoals Waymo onder een nieuwe koepel terecht komen: XXVI Holdings Inc. XXVI is 26 in Romeinse cijfers, wat mooi aansluit bij de naam van het moederbedrijf.
 
Google zelf blijft eigenaar van alle klassieke diensten zoals Gmail, de zoekmachine en YouTube. Voor de gebruikers verandert er in theorie niets. Het hele Alphabet-verhaal heeft uitsluitend betrekking op de interne structuur van Google zelf, en is een logisch gevolg van de manier waarop het internetbedrijf zijn activiteiten in de loop der jaren heeft gediversifieerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business