Nieuws

Google laat je je eigen AI bouwen

Google biedt een dataset aan die je kan gebruiken om je eigen artificiële intelligentie te trainen.

 
Onderzoekers van Google hebben een dataset publiek gemaakt, zodat iedereen zijn eigen artificiële intelligentie kan creëren. De dataset bestaat uit 65.000 audiofragmenten van 30 woorden die je kan gebruiken om een AI te trainen. De data stelt je in staat om een eenvoudige spraakinterface voor applicaties te creëren, waarbij je korte commando’s kan gebruiken.
 

AI creëren

Het AI-initiatief van Google werd gecreëerd door de TensorFlow- en AIY-teams van het bedrijf. Dat laatste team lanceerde in mei al een manier om zelf aan de slag te gaan met artificiële intelligentie. De Voice Kit bestaat uit een kartonnen doos met de nodige elektronische componenten om een speaker te maken. Google biedt bijhorende software aan om de speaker om te toveren tot een slim apparaat dat gesproken commando’s begrijpt.
 
Het nieuwe initiatief van de Google-onderzoekers concentreert zich meer op de softwarekant van slimme toestellen. Het TensorFlow-team doet uit de doeken hoe je je spraakherkenningsnetwerk kan trainen met behulp van de dataset van Google. Hierdoor kan iedereen een poging wagen om zijn eigen AI te creëren.
 
“Na enkele uren training heeft het script alle 18.000 stappen doorlopen. De software print een correctheidsscore. Wanneer je gebruik maakt van de standaard instellingen zou je een accuraatheid tussen 85 en 90 procent moeten bekomen,” legt het team uit.
 

Uitbreiden dataset

Behalve je eigen AI maken, kan je ook Google helpen met het uitbreiden van zijn dataset. Op hun website krijg je een woord te zien dat je moet voorlezen. Nadat je alle woorden hebt uitgesproken, kan je je eigen samples uploaden. Op deze manier bekomt Google een dataset met verschillende accenten en stemhoogtes. Hoe meer variatie de trainingset bevat, hoe beter je een AI kan trainen om deze woorden te herkennen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business