Nieuws

Samsung Galaxy Note 8 bekend: dualsim en dubbele camera

Samsung heeft vandaag op een groots event in New York de Galaxy Note 8 aan de wereld getoond. Ondanks de eerdere lekken bevat de onthulling toch enkele verrassingen.

Vandaag heeft Samsung eindelijk alle details rond de Galaxy Note 8 bekend gemaakt. Waar doorgaans alle specificaties al bekend zijn voor de show start, is deze keer vooral de buitenkant meermaals gelekt van de Note 8. Nu is het dus ook tijd voor de binnenkant.

Infinity-scherm

Het design van de Galaxy S8 wordt doorgetrokken naar de Galaxy Note 8 met een 6,3 inch Quad HD+ Super Amoled Infinity-scherm. De Koreanen kiezen opnieuw voor een 18,5:9-schermverhouding. Samsung heeft nog enkele extra millimeters schermrand kunnen wegvijlen, voor een nog strakker design. Het scherm is 0,1 inch groter dan de Galaxy S8+ (799 euro via Coolblue) en ook al lijkt de behuizing van beide even groot, toch is de Note 8 toch 3 mm langer en 1,3 mm breder. De Note 8 heeft zijn dieet achterwege gelaten en is 0,5 mm dikker dan de S8.

Binnenin vinden we exact dezelfde specificaties terug als de Galaxy S8 (719 euro via Coolblue) met een Exynos 8895 Octa (4x 2,3 GHz & 4x 1,7 GHz). Amerika krijgt de Snapdragon 835 van Qualcomm. De 4 GB RAM van de S8 krijgt een upgrade naar 6 GB RAM, terwijl de opslag hetzelfde blijft met 64 GB.

Dualsim

Nieuw is dat voor de allereerste keer in een Samsung vlaggenschip het MicroSD-slot dubbelt als simkaartslot voor alle Note 8-modellen. Tot voordien had enkel de Galaxy S8 deze functie, en dat in exclusiviteit voor de online winkel van Samsung. Dat betekent dat je de Galaxy Note 8 ook dualsim kan gebruiken, ten nadelen van extra uitbreidbare opslag. Dat geldt voor alle Europese modellen.

De batterij krijgt een opvallende downgrade vergeleken met de Note 7 en S8+: van 3.500 mAh naar 3.300 mAh. Met een groter scherm valt af te wachten wat de invloed zal zijn op de autonomie. De batterij is kleiner omdat de kenmerkende S-Pen volledig in de Note 8 moet passen.

Biometrisch

Die S-Pen krijgt een upgrade met 4.096 drukpunten en extra softwaretrucjes. De belangrijkste functie keert terug van de Note 7: notities schrijven op je scherm zonder in te loggen. Je kan nu zelfs die notities vastpinnen op het always-on scherm, zodat je iets nooit meer kan vergeten.

Je kan de Note 8 net als de S8 opnieuw ontgrendelen met een waslijst aan biometrische authenticaties: vinger, iris en gezichtsherkenning. Net als bij de Galaxy S8 is de vingerafdrukscanner opnieuw naast de camera geplaatst.

Dubbele camera

[related_article id=”217874″]

Als aanvulling op de f/1.7 12 megapixelcamera die we kennen van de Galaxy S8 krijgt de Note 8 er een extra telefotolens erbij. De f/2.4 12 megapixelcamera moet ervoor zorgen dat je beperkt kan inzoomen zonder kwaliteitsverlies, gelijkaardig aan de iPhone 7 Plus. De Note 8 is wel de enige die de telefotocamera nu ook van optische beeldstabilisatie voorziet.

De Galaxy Note 8 ligt vanaf 15 september in de winkel in België en Nederland. Op de dag van de lancering is hij beschikbaar in Midnight Black en Maple Gold. Een vijftal weken later volgt Deepsea Blue als derde kleur. De adviesprijs bedraagt 999 euro en wie een pre-order plaatst, krijgt gratis het DeX Docking Station meegeleverd.

Lees onze uitgebreide hands-on van de Samsung Galaxy Note 8 hier.

Specificaties:

  • 6,3 inch Quad HD+ (2.960 x 1.440) Super Amoled Infinity Display
  • Mobile HDR Premium
  • 6 GB RAM
  • Exynos 8895 Octa (4x 2,3 GHz & 4x 1,7 GHz)
  • 12 MP Telefoto AF f/2.4 OIS & 12 MP Wide-Angle AF f/1.7 OIS
  • 8 MP f/1.7 frontcamera
  • Android 7.1 Nougat
  • S-Pen 4096 punten druksensor
  • IP68 water- en stof resistent
  • 3.300 mAh
  • Draadloos laden
  • Gigabit LTE
  • Hybrid SIM: dualsim of MicroSD (tot 256 GB)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business