Nieuws

Android Oreo debuteert: amper 13 procent draait al op Nougat

Android Oreo is in het land, maar zal niet meteen veel gebruikers verblijden. Meer dan driekwart heeft nog niet eens de overstap naar Nougat gemaakt.

Nog maar 13,5 procent van alle Androidgebruikers heeft de weg gevonden naar Android Nougat. Een veeg teken voor de adoptiesnelheid van Android Oreo, dat vandaag zijn officiële debuut kent. De vaststelling komt niet echt als een verrassing. Het is normaal dat nieuwe versies van Android aan een slakkengang hun weg naar gebruikers vinden. Een gelijkaardige situatie deed zich voor bij de lancering van Nougat, toen Marshmallow achterliep.

Ondertussen is Android Marshmallow de grootste: 32,3 procent van de toestellen hebben het twee jaar oude besturingssysteem aan boord. Lollipop en Kitkat blijven een trouwe schare fans behouden, met respectievelijk een aandeel van 29,2 procent en 16 procent. Googles eigen Android Developer-website gaf de recente cijfers over de adoptie van het OS vrij. Het verzamelde de data aan het begin van augustus.

 

Het probleem met updates zit bij de fabrikanten: omdat bijna ieder bedrijf een eigen versie van Android aanbiedt op zijn toestellen, moet het een update voor het systeem eerst aanpassen aan zijn software en ervoor zorgen dat alle functies naar behoren blijven werken. Dat kost tijd en budget, waardoor het vaak geen prioriteit is, zeker niet voor goedkopere toestellen. Al is er tegenover enkele jaren terug wel vooruitgang geboekt en stellen heel wat bedrijven tegenwoordig veiligheidsupdates beschikbaar voor oude toestellen. Of het vermelden van de veiligheidsdatum sinds Marshmallow daar iets voor tussenzit, hebben we het raden naar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business