Nieuws

Ontmoet de Azure Stack Operator: een splinternieuwe functie voor Azure-management

Om je hybride Azure Stack-omgeving draaiende te houden, raadt Microsoft je aan een Azure Stack Operator in dienst te nemen. Voor die splinternieuwe functie verschijnen binnenkort cursussen.

 
Azure Stack maakt het mogelijk om Azure-diensten in een on-premise of hybride omgeving te draaien. Het management van zo’n lokale kopie van de Azure-omgeving vereist volgens Microsoft echter speciale vaardigheden. Daarom roept het bedrijf met een blogpost de functie van Azure Stack Operator in het leven. De Stack Operator moet de nodige kennis hebben om je datacenter met Azure Stack draaiende te houden.
 
Microsoft introduceert speciale documentatie en cursussen voor Azure Stack Operators in spe. De functie is gericht op het management van de Azure Stack-infrastructuur zelf. Het bedrijf ziet Azure Stack Operators als evenknieën van de Microsoft-werknemers die Azure in de Microsoft-datacenters draaiende houden.
 

Takenpakket

Concreet moet de Azure Stack Operator onder andere de on premise-infrastructuur managen en de hardware correct configureren voor integratie met Azure. Verder is de Stack Operator verantwoordelijk voor het monitoren van de gezondheid, veiligheid en continuïteit van de infrastructuur. Tot slot de Stack Operator verantwoordelijk voor de kwaliteit van de geleverde diensten vanuit een infrastructuur-standpunt.
 

De Azure Stack Operator is het on premise-equivalent van Microsofts eigen datacenter-ingenieurs.
 
Met Azure Stack geeft Microsoft in essentie het Azure-management uit handen zodat bedrijven de functionaliteit van de Azure-cloud in hun eigen lokale datacenter kunnen integreren. Dat betekent dat de functionaliteit vanuit Microsoft-datacenters naar bedrijven verhuist, maar de kennis om de hard- en software te onderhouden niet. Net zoals Microsoft personeel nodig heeft om Azure op zijn datacenter te managen, vindt de softwaregigant dat bedrijven personeel nodig hebben om de job on premise uit te voeren.
 
Azure Stack Operator wordt je niet zomaar. Microsoft voorziet een vijfdaagse cursus voor Opetators in spe. Niet geheel verrassend zal die cursus niet gratis zijn. Het gaat om een klassiek systeem waarbij de cursus recht geeft op een certificaat. Hoe lang dat geldig blijft, en hoeveel de opleiding zal kosten, weten we nog niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business