Nieuws

Samsung Galaxy S8 tast prijslimiet Android-smartphones af

Het aantal verscheepte smartphones bleef voor Samsung nagenoeg identiek aan vorig jaar in het afgelopen kwartaal.

 
Samsung blijft met stip ‘s werelds grootste smartphonefabrikant, maar kon ondanks de lancering van de Galaxy S8 nauwelijks groei realiseren in het afgelopen kwartaal. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Canalys.

De Zuid-Koreaanse fabrikant verkocht in Q2 2017 ruim 79 miljoen smartphones. Dat is ongeveer evenveel als in dezelfde periode een jaar eerder. De Galaxy S8 wist dus niet meteen meer potten te breken dan zijn voorganger. “De S8 deed het erg goed in bepaalde regio’s, maar er zijn tekenen dat de vraag werd overschat”, merkt Tim Coulling, senior analist bij Canalys, op. Volgens het onderzoeksbureau is er een overschot aan stock in Europa, terwijl het toestel in de Verenigde Staten al meteen met korting werd verkocht. “Dat lijkt erop te wijzen dat Samsung de limieten aan het aftasten is van wat het voor een Android-smartphone kan vragen”, aldus Coulling.
 
Voor concurrent Apple is het tweede kwartaal gewoonlijk minder goed. Consumenten weten dat er een nieuwe iPhone aankomt in september en houden gewoonlijk de boot nog even af tot dat nieuwe model. Toch wist het bedrijf nog 41 miljoen telefoons aan de man te brengen, 2 procent meer dan vorig jaar. Volgens Coulling zal ook Apple voorzichtig moeten zijn met een eventuele prijsverhoging van zijn smartphone. “Zelfs met zijn unieke gebruikservaring zal ook Apple moeten een significante prijsstijging moeten verantwoorden met duidelijke verbeteringen in functionaliteit en design.”
 
Van de drie grootste fabrikanten, kende underdog Huawei de sterkste groei. De Chinezen verkochten 38 miljoen telefoons in het afgelopen kwartaal. Dat is niet alleen een stijging van 20 procent ten opzichte van een jaar geleden, maar brengt Huawei ook in het vaarwater van Apple voor de tweede plaats. Ook plaats vier en vijf worden ingenomen door Chinese merken: Oppo en Xiaomi. Hoewel zijn voornamelijk in eigen land actief zijn, zagen ze hun aantal uitgeleverde smartphones respectievelijk met 44 en 52 procent stijgen.
 
De smartphonemarkt groeit nog altijd, al is het wel aan een langzamer tempo dan enkele jaren geleden. Wereldwijd werden in totaal meer dan 340 miljoen smartphones verkocht in het afgelopen kwartaal, goed voor een stijging van 4 procent ten opzichte van Q2 2016.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business