Nieuws

Tesla lanceert Model 3: ideale pendelwagen

Elon Musk toont op een event de eerste productiemodellen van de Tesla Model 3. Die betaalbare kleine broer van de Model S moet het wagenpark een stuk groener maken.

 
De Tesla Model 3 is in productie. De lang geanticipeerde Model 3 is Tesla’s budgetwagen, al moet je budget met een korreltje zout nemen. De goedkoopste configuratie van de wagen is beschikbaar vanaf 35.000 dollar. Leveringen beginnen meteen, maar het zal vermoedelijk nog zeker een jaar duren alvorens Tesla de reeds openstaande bestellingen heeft afgewerkt.
 
De Model 3 is net als grote broer Tesla Model S en zus Model X 100 procent elektrisch. De instapversie van de wagen heeft een bereik van 354 km. Betaal je 44.000 euro, dan stijgt je theoretische bereik naar 500 km.
 
Waar de Modellen S en X luxewagens zijn met prijskaartjes die al snel aan 100.000 euro komen, is de Model 3 meer op de grote massa gericht. De auto bevindt zich financieel in de categorie van pakweg de Audi A4 of de BMW. In die prijsklasse vinden we heel wat bedrijfswagens terug en de Model 3 belooft daar erg interessant te worden. Volledig elektrische wagens zijn immers 120 procent fiscaal aftrekbaar.
 
Ook bijkomende kosten aan de wagen zoals onderhoud op reparaties zijn erg belastingvoordelig. Bovendien kan ook de ‘brandstof’ voor 75 procent worden afgetrokken. In casu is dat de elektriciteit, waarvoor je bij deze Model 3 wel moet betalen. In tegenstelling tot voorgaande Tesla-modellen is toegang tot het supercharger-netwerk immers niet gratis.
 

Geen belastingen

Verder zijn compleet elektrische wagens vrijgesteld van de Vlaamse verkeersbelasting en betaal je geen inverkeersstellingsbelasting. In Brussel betaal je wel, maar telkens het minimum (77,35 procent jaarlijks en 61,5 euro BIV).
 
Ook voor de werknemer belooft de Model 3 interessant te worden. De bijdrage onder de noemer voordelen van alle waard wordt berekend op vier procent van de cataloguswaarde, eventueel verminderd met de ouderdomscoëfficient. Dat is het laagst mogelijke percentage.
 
Vanuit een gebruikersstandpunt zal de Model 3 dan weer heel wat productiviteit mogelijk maken. Voorlopig heeft de wagen Autopilot aan boord (optie van 5.000 euro) wat in essentie een combinatie van een verregaande lane-assist met adaptive cruise control is. Musk maakt zich sterk dat een softwareupdate de Model 3 in de toekomst volledig autonoom zal maken. Dat wil zeggen dat je (net als bij de nieuwe Audi) niet meer de hele tijd naar de weg moet kijken, en dus met een gerust hart je mails kan beantwoorden op weg naar het werk.
 
Onze zustersite TechPulse gaat dieper in op de aankondiging van de Model 3, de technische details, de opties en de prijzen.
 
//www.techpulse.be/achtergrond/217176/tesla-model-3-prijs-modellen-en-opties-alle-details-bekend/
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business