Nieuws

Samsung breekt record met miljardenwinst

Nooit boekte Samsung meer winst per kwartaal. Omgerekend halen de Koreanen ongeveer tien miljard euro binnen.

 
Samsung haalt in het tweede kwartaal van 2017 een winst van veertien triljoen won binnen. Omgerekend is dat meer dan tien miljard euro. Daarmee breken de Koreanen hun vorige winstrecord: 10,1 triljoen won in 2013.
 
Net zoals de voorbije kwartalen komt het gros van de centen van Samsungs semiconductortak. De vraag naar flash-chips voor geheugen en vooral SSD’s blijft stijgen, terwijl Samsung intussen ook ’s werelds meest geavanceerde smartphonechips bakt. Samsung Semiconductor boekte zo een winst van 8 triljoen won of ongeveer zes miljard euro, waar dat vorig jaar nog maar 2,6 triljoen won was.
 
De monsterwinsten tonen aan dat het Samsung voor de wind gaat, al lopen niet alle zaken op rolletjes. Het bedrijf verkocht weliswaar meer exemplaren van zijn vlaggenschiptelefoon, de Galaxy S8, maar de wereldwijde verkoop van mid- en low-end smartphones ging achteruit.
 
Het ziet er naar uit dat het Samsung nog een tijdje voor de wind zal gaan. De vraag naar NAND-flash blijft het aanbod overstijgen terwijl de fabrikant in de mobiele sector het Note-fiasco helemaal te boven is gekomen. De marketingcampagne ter promotie van de nieuwe Note die er binnenkort aan komt, zou wel wat in de winst bijten, maar je kan er van op aan dat Samsung ook volgend kwartaan opnieuw miljarden zal binnenhalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business