Nieuws

Tablets en 2-in-1’s verleiden zakelijke gebruikers

Hybride laptops blijven terrein winnen terwijl ook de kans dat het werk je een tablet voorschotelt, steeds groter wordt.

 
Terwijl de consument massaal interesse verliest in de tablet, groeien de draagbare schermen aan belang in de zakelijke sector. Dat de tablet enkel in de consumentenmark irrelevant wordt, schreven we eerder naar aanleiding van eigen onderzoek in ons jaarboek. Marktonderzoeksbureau Forrester valt die bevindingen nu bij met eigen cijfers.
 
Wereldwijd voorspelt Forrester een groei van tablets in de bedrijfsomgeving met 6,9 procent, een trend die in schril contrast gaat met de voorspelde daling van 3,3 procent voor de consumentenmarkt. De teloorgang van de tablet voor recreatief gebruik is te wijten aan het formaat van de moderne smartphone: een toestel met een schermdiagonaal kleiner dan 5 inch vind je nauwelijks nog en een 1080p-resolutie is standaard zelfs bij betaalbare modellen. Het nut van een tablet met een gelijkaardige resolutie maar een iets groter scherm is dan ook beperkt.
 
In zakelijk context zien we veel specifieke toepassingen voor de tablet. De dingen worden vaak met een specifiek nut in huis gehaald. Denk aan installateurs van een nutsprovider die via de tablet zien waar ze moeten zijn, wat er moeten doen en vervolgens rechtstreeks vanop locatie hun voortgang aangeven, inclusief eventuele foto’s van hun werf.
 

Consumerisering

In de consumentenmarkt winnen design- en hybride laptops aan belang waar klassieke clamshells het laten afweten en die trend vertaalt zich intussen ook naar de bedrijfsomgeving. Die cijfers, afkomstig van IDC, stroken opnieuw met onze eigen bevindingen. IDC ziet een stijging in de populariteit van de toestellen met 46 procent. Onder hybride toestellen verstaat het analysebureau in deze context alle tablets en convertibles die optioneel met een toetsenbord beschikbaar zijn. Ook hardware met tablet-DNA zoals de iPad Pro worden dus door deze resultaten gedekt.
 
De evolutie naar meer veelzijdige apparaten gebeurt voor een stuk onder invloed van de consumerisering van IT: werknemers verwachten van hun werkgever een laptop die aansluit bij hun moderne verwachtingen van een dergelijk toestel, terwijl ook werkgevers stilaan beseffen dat het geen goede reclame is voor hun firma om een vertegenwoordiger met een oersaaie bak uit de dagen van weleer op pad te sturen.
 
//www.smartbiz.be/whitepaper/167531/download-gratis-het-ict-jaarboek-2016-2017/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business