Nieuws

Blockchain-expert ontpopt zich tot knelpuntberoep

Steeds meer bedrijven willen op de blockchain-kar zitten, waardoor er een tekort is aan experts in het relatief nieuwe vakgebied.

 
Nu steeds meer bedrijven zich afvragen wat de blockchain-technologie voor hen kan betekenen, is er een tekort aan mensen met de nodige kennis. Dat suggereert onderzoek van wereldwijde vacaturesite indeed. De plotse stijging van de interesse in de nieuwe technologie gaat weinig verrassend sneller dan die van profielen met expertise, aangezien momenteel weinig manieren zijn waarop werknemers daadwerkelijk de nodige kennis kunnen op doen.
 
Het onderzoek toont aan dat vraag naar mensen met blockchain-kennis de lucht in geschoten is sinds 2015, toen het hele Blockchain-gedoe nog erg onbekend was. In mei van dit jaar is de zoektocht naar blockchain-expertise met 28 gestegen. Andersom merkt de vacaturewebsite dat ook werkzoekende steeds meer op zoek gaan naar jobs waarin ze iets te maken krijgen met blockchain, al blijft blockchain-expert een nicheknelpuntberoep. Het duurt gemiddeld meer dan twee maanden alvorens een Blockchain-gerelateerde vacature wordt ingevuld.
 
Gigantisch is de vraag nog niet. Voor ons land vinden we minder dan 50 vacatures waarin minstens enige vorm van Blockchain-kennis geapprecieerd wordt. Zoeken we naar cv’s van werkzoekende met Blockchain-expertise, dan vinden we er amper zes waarvan profielen met technische kennis over het onderwerp helemaal zeldzaam zijn.
 
Het onderzoek toont aan dat een investering in technische kennis over blockchain in de toekomst zijn vruchten zal afwerpen. De mogelijkheden van de gedistribueerde grootboektechnologie zijn immers niet meer louter theoretisch. Grote bedrijven zoals KBC en Fujitsu kijken naar de mogelijkheden van de techniek, start-ups bouwen toepassingen op de technologie en Microsoft rolde pas een API uit waarmee bedrijven op een veilige manier aan de slag kunnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business