Nieuws

Microsoft groeit dankzij Office en cloud

Microsoft kan zijn fiscaal jaar afsluiten met goede kwartaalcijfers. Het zag zijn omzet met 13 procent stijgen ten opzichte van vorig jaar.

 
Microsoft heeft in het afgelopen kwartaal een omzet van 23,3 miljard dollar (een kleine 20 miljoen euro) gedraaid. Dat is een groei van 13 procent jaar op jaar, die in de eerste plaats aan Office en de cloud te danken is.
 
Filteren we de clouddiensten uit het geheel, dan zien we dat de omzet uit deze categorie met 15 procent is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Met name de gigantische groei van Azure is daarvoor te danken.
 
Office is ook nog altijd een sterkhouder voor Microsoft. Het bedrijf zag hier een stijging van 5 procent en haalde voor het eerst meer omzet uit abonnementen dan uit het klassieke licentiemodel. Microsofts nieuwe businessmodel voor Office begint eindelijk vruchten af te werpen.
 
Ook LinkedIn, dat eind vorig jaar in handen kwam van Microsoft, draagt bij aan de groei. De omzet van het sociale netwerk bedroeg 1,1 miljard dollar, een stijging van 125.000 dollar ten opzichte van het vorige kwartaal.
 
Omzet uit gaming steeg met 3 procent met dank aan de sterke Xbox-verkoop.
 
Alleen de Surface-afdeling zag zijn omzet met 2 procent dalen. Microsoft schrijft dit toe aan de late introductie van zijn nieuwe hardware. De Surface Laptop en Surface Pro zijn pas sinds 15 juni beschikbaar, waardoor hun impact nog maar nauwelijks zichtbaar is in de verkoopcijfers van het afgelopen kwartaal.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business