Nieuws

Google maakt Formulieren intelligenter

Een nieuwe update moet de online dienst een pak interessanter maken in zakelijke context.
[related_article id=”171405″] In een blogbericht kondigde Google vandaag een update aan voor Formulieren, een dienst voor het opstellen van online enquêtes. Hierdoor wordt de dienst een pak interessanter voor ondernemingen, zoals bij het organiseren van een teambuilding-dag. Tot nog toe was de functie niet zo populair, maar de zoekgigant wil daar komaf mee maken door middel van enkele gerichte veranderingen.
 
Als je een suggestieve titel als vraag instelt, zoals ‘E-mailadres’ dan activeert er nu automatisch een instelling zodat je enkel nog gepaste antwoorden kan invullen, in dit geval e-mailadressen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld URL’s en leeftijden.
 

 
Voortaan kan je ook enkele algemene configuraties instellen. Als je het juiste hokje aanvinkt, kan je automatisch e-mailadressen van je respondenten vragen, alle vragen verplicht maken en een algemene quiz-waarde instellen.  Stel je vaak formulieren op, dan kunnen deze toevoegingen aardig wat tijd uitsparen.
 

 
Soms volstaan de huidige antwoordopstellingen niet, zoals een klassiek formulier of multiple choice. Tot voor kort was het bijvoorbeeld erg lastig om met de dienst een tijdstip te regelen voor een evenement. Het nieuwe vraagtype ‘Checkbox Grid’ laat je antwoorden vinken in een tabel. Dit is bijvoorbeeld handig voor het vinden van een goede meetingtijd.
 

 
Vaak wil je vaak niet enkel data van collega’s, maar ook van klanten en derden ontvangen. Om zeker te zijn dat je de informatie van de juiste persoon krijgt laat Google voortaan gebruikers toe om buiten een domein bestanden te uploaden als antwoord bij de vragen. De zoekgigant voorziet hiervoor 1 GB aan opslagruimte, maar je kan dit cijfer opkrikken naar 1 TB.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business