Bitcoin zal pieken op bijna 3500 euro

Als een investeerder geduldig afwacht, kan hij volgens een Amerikaanse analist een winst opstrijken van meer dan 100%.

 
De bitcoin heeft er een sterk jaar op zitten, zo steeg de munt 168% in de eerste zes maanden van het jaar. Volgens economische experts bevindt het elektronische geld zich in een bubbel en is het een kwestie van tijd vooraleer die zal barsten, zo weet Business Insider. Toch is het geen slecht idee om nog te investeren in de digitale munt, aldus analist Sheba Jafari van investeringsbank Goldman Sachs.
[related_article id=”170970″] De waarde van de cryptomunt legde een interessant parcours af: hij begon onder de 600 euro, piekte boven de 2600 euro en zakte eind juni terug naar ongeveer 2300 euro. De analist verwacht dat bitcoin een duik zal maken van ongeveer 25 procent, maar nadien terug zal schieten naar een waarde tussen 2825 en 3443 euro. “Als een investeerder geduldig afwacht, kan hij een winst opstrijken van meer dan 100%.”

Haalt de munt daadwerkelijk een waarde van 3443 euro, dan is er ongeveer 19 biljoen euro meer geld in omloop in de markt van cryptogelden. De populariteit van bitcoin is volgens Jarno Niemelä, beveiligingsexpert bij het Finse F-Secure, vooral te wijten aan de opmars van ransomware-aanvallen zoals Not Petya en Wannacry.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business