Nieuws

Intel Skylake- en Kaby Lake-CPU’s bevatten ernstige microcodebug

Intel is een ernstige microcodebug in zijn processors op het spoor gekomen. In het slechtste geval zorgt de bug ervoor dat je data kwijt geraakt.

 
Intel heeft zijn documentatie voor enkele van zijn processors aangepast, omdat deze een microcodebug bevatten. Wanneer je hyper-threading inschakelt, kan je processor zich op gevaarlijke wijze misdragen, waardoor data corrupt geraakt en je in het slechtste geval data kwijt geraakt. Intel raadt daarom iedereen aan om hyper-threading uit te schakelen.
 
Tot de getroffen processors behoren de Skylake- en Kaby Lake-Intel Core-processors voor desktops en mobiele platformen. Ook de Xeon v5- en v6-serverprocessors bevatten de bug. Ten slotte misdragen sommige Pentium-modellen zich.
 

Oplossing

In zijn documentatie legt Intel uit wanneer het probleem zich juist voordoet. “Onder complexe micro-architecturale condities kunnen korte loops van minder dan 64 instructies die de AH-, BH-, CH- of DH-registers gebruiken onvoorspelbaar systeemgedrag veroorzaken. Dit kan enkel gebeuren wanneer beide logische processors op dezelfde fysieke processor actief zijn,” aldus Intel.
 
Debian heeft een mail uitgestuurd waarin het probleem uit de doeken wordt gedaan. Niet alleen Linux-systemen, maar alle besturingssystemen zijn kwetsbaar voor de microcodebug van Intel. Iedereen die gebruik maakt van één van de getroffen processoren moet hyper-threading zo snel mogelijk uitschakelen en wachten op een BIOS/UEFI-update.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business