Microsoft betaalt 100 miljoen dollar voor Isrealitisch security-dienstverlener

Securityspecialist Hexadite wordt wellicht overgenomen door Microsoft. De deal betekent voor Microsoft de tweede Isrealitische overname op slechts één maand tijd.

 
Volgens Isrealitische website Calacalist staat Microsoft op het punt om de securitydienstverlener Hexadite over te nemen. Microsoft zou daarvoor 100 miljoen dollar, of zo’n 89 miljoen euro, bieden. Geen van beide bedrijven hebben het nieuws tot nu toe officieel bevestigd.

Slimme security-oplossing

Hexadite specialiseert zich in AI-gebaseerde security. Het bedrijf biedt oplossingen aan op basis van machine learning, gemodelleerd naar de werkwijze van ‘s werelds beste cyberanalisten. Zo kan het systeem cyberdreigingen elimineren op basis van menselijke expertise en artificiële intelligentie. Met die combinatie kan de oplossing cybersecurity voor een deel automatiseren. Het AI-systeem identificeert kleinere dreigingen en kan die namelijk autonoom oplossen, bijvoorbeeld door een verdacht IP-adres te blokkeren en ongeautoriseerde processen stop te zetten. Daardoor zouden IT-afdelingen tot 95 procent minder tijd moeten besteden aan het voorkomen van security-incidenten, zegt Hexadite.

Overname na overname

De geruchten van de overname volgen een maand na de acquisitie van het eveneens Isrealitische Cloudyn, een bedrijf dat monitoring-tools biedt voor een multi-vendor cloudomgeving. De deal is nog niet afgerond, en het is mogelijk dat Microsoft en Hexadite wachten om het nieuws van diens overname naar buiten te brengen totdat de vorige overeenkomst is voltooid. TechCrunch meldt dat de Hexadite-overname over enkele weken pas officieel bekendgemaakt wordt.
 
In ieder geval is de overname van Hexadite geen onwaarschijnlijke zet. Aangezien Microsoft steeds meer in de enterprise-markt wil doorstoten, lijken de investeringen in automatisering en security haast onvermijdelijk.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/170381/proximus-koopt-amerikaans-bedrijf-grootste-overname-sinds-telindus/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business