Nieuws

Microsoft legt updateschema voor Windows 10 vast

Microsoft heeft laten weten dat het zijn twee jaarlijkse grote Windows-updates op vaste tijdstippen zal uitrollen. Hiermee kunnen bedrijven beter anticiperen op het update-tempo.

 
Microsoft heeft aangekondigd dat toekomstige ingrijpende updates voor Windows 10 altijd in maart en september hun opwachting zullen maken. Met het vastleggen van de lanceringsperiode komt de softwaregigant tegemoet aan de vraag vanuit de bedrijfswereld om meer voorspelbaarheid in de updates in te bouwen. Het vaste schema maakt het beheren van bedrijfscomputers eenvoudiger, zo laat Windows Commercial Marketing Manager Bernardo Caldas weten in het persbericht.

Regelmaat

Het vastleggen van de datum op maart en september maakt dat de Windows 10-updates nu op samenvallen met het tempo van Office 365 ProPlus, aldus Microsoft. Met de aankondiging bevestigt het bedrijf opnieuw zijn voornemen om twee keer per jaar een update uit te brengen die de functies van het besturingssysteem verbetert en vernieuwt, in plaats van de drie updates die het initieel voor ogen had bij de lancering van Windows 10.
 
Microsoft hoopt zijn functie-updates dus met een regelmatig interval van zes maanden uit te brengen van nu af aan. Gebruikers mogen de volgende grote update van Windows 10 in september 2017 verwachten, schrijft Caldas. Het voorbereiden van de nieuwe builds zal dus iets sneller moeten gaan dan bij de Windows 10 creators update, die men twee weken geleden op de wereld losliet.
[related_article id=”170346″] Verder bevestigt Caldas dat Microsoft elke update 18 maanden lang zal ondersteunen. Ook dat is een aanpassing van de originele twaalf maanden die het bedrijf eerst voor ogen had bij Windows 10. De verandering is al even geleden doorgevoerd, maar Microsoft heeft deze nooit luid en duidelijk naar zijn klanten gecommuniceerd. Tot nu dus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business