Nieuws

Cegeka trekt stekker uit Leuvens datacenter

Cegeka zal vanaf nu enkel tier 3-datacenters gebruiken, en daar hoort de vestiging in Leuven niet bij.

 
Tegen september moet het Leuvense datacenter zijn deuren sluiten. Het tier 2-datacenter voldoet niet meer aan de eisen, nu de IT-dienstverlener uit Hasselt zich exclusief gaat concentreren op zijn tier 3-datacenters. Dat meldt Datanews.
 
Datacenters worden typisch opgedeeld in vier niveaus: van tier 1 tot tier 4. De tier waartoe het behoort geeft een indicatie van de beveiliging en de algemene kwaliteit van een datacenter. Zo is een tier 1-datacenter in feite een serverpark met weinig beveiliging, en is een tier 4-datacenter uitgerust met redundante systemen, koeling, meerdere stroomtoevoerbronnen en andere beveiligingsmechanismen waardoor het de hoogste uptime kan garanderen.
 
Dat Cegeka vanaf de herfst enkel op de tier 3-vestigingen zal richten, sluit het beste aan bij de toekomstplannen, laat Luc Greefs, director shared technology & infrastructure delivery weten: “We hebben besloten alleen maar tier 3 datacenters te gebruiken omdat dit het best past in het type dienstverlening die we onze klanten geven.”
 
Na de sluiting zal Cegeka twee tier 3-datacenters overhouden: in Hasselt en in het Nederlandse Geleen. De data die in het Leuvense datacenter gehuisvest werden, zullen ondergebracht worden in Geleen, Cegeka’s nieuwste aanwinst. Enkel het Leuvense serverpark zal gesloten worden; de overige activiteiten in Leuven worden wel doorgezet, wat betekent dat de honderden werknemers die er nu tewerkgesteld zijn hun job blijven behouden.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/169455/cloudproviders-bestormen-europa-datacenters/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business