Nieuws

Faillissement dreigt voor dochterbedrijf Toshiba

Toshiba plant het faillissement aan te vragen voor het dochterbedrijf Westinghouse. Eerder dit jaar werd duidelijk dat de divisie voor een miljardenverlies had gezorgd.

 
Toshiba zit in slechte papieren. Na het fraudeschandaal in 2015 – een grootschalig fiasco waarbij winst werd vervalst en uiteindelijk 6.800 banen overboord werden gegooid – bleek ook dit jaar dat het niet zo goed ging met het Japanse conglomeraat. In februari kwam aan het licht dat dochterbedrijf Westinghouse enorme schulden torste, waardoor Toshiba nu besluit de hele divisie failliet te verklaren.
 
Westinghouse werd in 2006 door Toshiba overgenomen en staat in voor de constructie van nucleaire kerncentrales. Het bedrijf wordt al jaren geplaagd door verliezen, onder andere te wijten aan onverstandige overnames en onverwachte constructiekosten in twee Amerikaanse constructieprojecten. Zo kwam het dat Toshiba in februari een waardevermindering van 5,9 miljard euro aankondigde en daarna besloot de winstgevende chipafdeling te koop te zetten. Even werd nog gekeken of er ook potentiële overnemers te vinden waren voor de nucleaire tak, maar die pogingen bleken tevergeefs.
 
Met het faillissement van Westinghouse hoopt Toshiba vooral geld te besparen en toekomstige schade te beperken. Omdat Toshiba een beroep doet op de Amerikaanse ‘Chapter 11’-regeling, blijft het bovendien eigenaar van de component. De toekomst van de nucleaire divisie zal bezegeld worden op 31 maart; dan komen Toshiba-topmannen samen met voorname investeerders om een mogelijk faillissement te bespreken.
 
//www.smartbiz.be/achtergrond/170037/dit-hebben-alle-disruptieve-kmos-gemeen/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business