Nieuws

SAP Ariba plant virtuele assistent voor supplychain-beheer

SAP Ariba onthult plannen voor een chatbot die het samenwerken van kopers en leveranciers moet vereenvoudigen. De bot werd deze week voorgesteld op de SAP Ariba Live conferentie in Las Vegas.

 
Procurement, zoals de virtuele assistent wordt genoemd, is uitgerust met een tekst-interface en stemherkenningsfunctionaliteit, zodat gebruikers zowel via tekst of spraak met de bot kunnen communiceren. Kopers en leveranciers zouden met de bot kunnen praten zoals ze dat zouden doen met Siri of Alexa, legt het bedrijf uit in een persbericht.
 
Voorlopig lijkt de functionaliteit van de assistent echter beperkt. Uit de voorstelling van SAP blijkt dat de bot vooral bij de communicatie tussen leveranciers en kopers ingezet kan worden. Bijvoorbeeld zou een leverancier meteen kunnen controleren wat de status van zijn invoice is, en kan de bot hem bij fouten ook onmiddellijk informeren wat er precies misloopt. Daarnaast legt SAP uit dat Procurement in staat zal zijn om de voorkeuren van de gebruiker en de procedures van het bedrijf te leren en “de gepaste acties voorstellen om fouten te verminderen en de verwerking te versnellen”.
[related_article id=”167807″] Dinesh Shahane, CTO bij SAP Ariba laat weten dat SAP bovendien meer bots en AI-toepassingen in petto heeft. “We investeren in deze types van applicaties en technologieën, zoals artificiële intelligentie en machine learning om een next-generation klantenervaring te bieden die belooft om het inkoopproces te transformeren,” verklaart Shahane. Procurement wordt dan ook later dit jaar voorgesteld als deel van “een portfolio van bot-applicaties” van SAP.
 
Het bedrijf maakte eerder al bots beschikbaar op het chatplatform Slack om SAP-apps Concur en SuccessFactors te integreren op het platform.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/168274/dit-het-grootste-nadeel-van-een-chatbot-op-facebook-messenger-business/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business