Nieuws

Update verandert Google Hangouts in Slack-concurrent

Hangouts was een tijdlang een stuurloos schip. Google gooit het eindelijk over een andere boeg en vormt de software om tot een Slack-concurrent.

Google plant een grote update die Hangouts compleet zal veranderen. Tot nu toe was het niet helemaal duidelijk welke richting Google met de software wilde uitgaan, maar het bedrijf is eindelijk een weg ingeslagen. Het wil Hangouts omtoveren tot een chatsysteem voor bedrijven en lijkt hiermee de strijd aan te willen gaan met Slack.

Zoekfunctie

Hangouts zal nog steeds werken via het web, op Android en op iOS, maar zijn interface ziet er compleet anders uit. Medewerkers zullen in staat zijn om groepsgesprekken te voeren met de software en ook één-op-één-chats liggen binnen de mogelijkheden van Hangouts. Bovendien integreert Google het chatprogramma met Docs en Sheets. Samenwerken aan documenten wordt hierdoor een stuk eenvoudiger.
 
Verder zou Google Google niet zijn als het geen zoekfunctie zou toevoegen aan zijn software. Je zal zoekopdrachten kunnen filteren op chatrooms, mensen, bestandstypes en zelfs links die zijn geplaatst in chatgesprekken.

Hangouts Meet

Net als bij Slack zal je met een bot aan de slag kunnen gaan. Google heeft zijn eigen bot ‘@meet’ gecreëerd, die de agenda’s van alle mensen in een groep nakijkt en op basis daarvan een tijdstip voor een vergadering suggereert. Ook zal je in staat zijn om zogenaamde appscripts te maken, waarmee je bots taken kan laten uitvoeren in chats. Third-partybedrijven zullen de toepassing kunnen gebruiken om app-integraties met Google Hangouts te maken.
 
Ten slotte heeft Google Hangouts Chat geïntegreerd met Hangouts Video onder de noemer Hangouts Meet. De toepassing is een stuk lichter dan voorheen en laat videogesprekken met maximum 30 deelnemers toe. Bovendien krijgen enterprise-klanten van Google een dial-innummer voor de groepsgesprekken. Wanneer deze klanten op een kalenderitem tikken voor een vergadering op hun iPhone of Android-toestel, zal automatisch de telefoonapp worden geopend met het juiste nummer en de correcte meeting-id.
 
De vernieuwde versie van Hangouts is gratis voor G Suite-klanten. Voor klanten die slechts gebruik maken van Gmail voorziet Google een freemium-model. Het is voorlopig niet duidelijk welke functies Google hiervoor gratis zal aanbieden. Ook is er nog geen lanceringsdatum voor de update bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business