Nieuws

Windows Phone-gebruikers melden inlogproblemen

Microsoft lijkt momenteel met serverproblemen te kampen te hebben. Veel Windows Phone 8.1-gebruikers kunnen immers niet langer aanmelden op hun smartphone.

Verschillende mensen met een Windows Phone 8.1 rapporteren inlogproblemen. De eigenaars van de getroffen toestellen kunnen niet langer aanmelden met hun Windows-account, waardoor de toestellen heel wat functionaliteit verliezen. Je hebt immers een account nodig om de Windows Store te kunnen raadplegen. Enkel de apps die al geïnstalleerd zijn op het toestel zijn hierdoor toegankelijk.

Microsoft heeft er geen geheim van gemaakt dat het iedereen zo snel mogelijk op Windows 10 Mobile wil krijgen. De ondersteuning van het oudere Windows Phone 8.1 loopt af op 11 juli van dit jaar, maar door de inlogproblemen vermoedden verschillende gebruikers dat Microsoft vroegtijdig een einde wil maken aan het besturingssysteem. Deze aanname lijkt ons echter onwaarschijnlijk. Microsoft heeft zich immers in het verleden steeds aan de levenscyclus van zijn besturingssystemen gehouden. Onvoorziene serverproblemen lijken aan de basis van het probleem te liggen.

Terugrollen

De eerste klachten op de ondersteuningspagina’s van Microsoft komen van gebruikers die om verschillende redenen hun toestel hebben moeten terugrollen naar de fabrieksinstellingen. Hierbij keerde de Windows Phones terug van Windows 10 Mobile naar Windows Phone 8.1, waarna de eigenaars van de toestellen niet langer in staat waren aan te melden.

Aangezien je een aparte app nodig hebt om te kunnen upgraden naar Windows 10 Mobile waren de gebruikers eveneens niet in staat om hun toestel terug op het nieuwste besturingssysteem te laten draaien. Hiervoor moet men immers een app downloaden van de Windows Store, waarvoor een account noodzakelijk is. De gebruikers zitten met andere woorden vast.

Niet alleen gebruikers die hun toestel hebben teruggerold naar het oudere besturingssysteem ervaren echter problemen. Ook eigenaars van toestellen die nooit zijn geüpgraded naar Windows 10 Mobile hebben inlogproblemen. Wie momenteel is aangemeld op zijn Windows Phone kan dit dan ook beter zo houden. Je bent immers niet zeker of je na het afmelden weer aangemeld geraakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business