Nieuws

Google verwijdert limiet van gratis datavisualisatie-app

Google verwijdert de beperkingen van de gratis versie van Data Studio: vanaf nu kan je met de app zoveel rapporten creëren als je wilt.

 
Data Studio werd vorig jaar gelanceerd als een deel van de Google Analytics 360-suite. Het programma laat toe om data om te zetten in interactieve rapporten, verpakt in een makkelijke interface. Bijvoorbeeld kunnen kmo’s data van Google Analytics, of een andere bron in Google Spreadsheets of BigQuery, begrijpelijk maken door de cijfers te verwerken in een volledig dashboard of enkele hapklare grafieken.
 

Bron: Data Studio sample

Onbeperkt aantal

Bij de introductie van de app werd er oorspronkelijk gekozen om de software enkel betalend aan te bieden, maar twee maanden later bracht Google dan toch een gratis versie uit, bedoeld voor kmo’s en particulieren. Zoals gewoonlijk werden op die gratis versie enkele beperkingen geplaatst: gebruikers konden maar vijf rapporten maken, in tegenstelling tot de duizend mogelijke rapporten in de enterprise-variant.
 
In een blogpost laat Google nu weten dat het die limiet wegneemt. Elke gebruiker kan nu een ongelimiteerd aantal rapporten maken en delen, zonder ervoor te betalen. Dat maakt dat Data Studio opeens een stuk interessanter wordt voor wie op zoek is naar een gratis datavisualisatie-app.

Meer gebruikers

“Deze aanpassing, gecombineerd met een heel spannende roadmap voor 2017, moet ervoor zorgen dat wij je kunnen helpen om al je data in je organisatie kunt gebruiken, en uiteindelijk betere beslissingen kunt maken,” schrijft Google. Door een onbeperkt aantal rapporten aan te bieden, kan Google er bovendien voor zorgen dat meer gebruikers voor het Google-ecosysteem blijven kiezen; een positieve evolutie, ook al wint de gigant er geen vaste abonnementsinkomsten mee.
De enterprise-versie van Data Studio blijft overigens nog steeds enkele voordelen behouden. Zo kunnen in de betalende versie tweehonderd gebruikers rapporten maken en beheren, terwijl dat in de gratis versie slechts één gebruiker is.
 
//www.smartbiz.be/achtergrond/168515/3-gratis-projectmanagement-apps-die-je-moet-proberen/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business