Nieuws

IDC: 1,9 biljoen dollar voor Internet of Things in 2020

In 2020 wordt er in het Internet of Things wereldwijd 1,29 biljoen dollar gepompt, omgerekend ongeveer 1,23 biljoen euro. Dat zegt onderzoeksbureau IDC.

 
De nieuwe schatting betekent een aanpassing van de eerdere voorspelling die IDC deed in hun verwachtingen voor de periode 2015 – 2016. Toen werden de wereldwijde bestedingen in het internet of things geraamd op 1,3 biljoen dollar met een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 17 procent. Nu mikt het onderzoeksbureau iets lager en mogen we volgens de recente cijfers rekenen op een totaal van 1,29 biljoen dollar met een groei van 15,6 procent tegen 2020.

Productie en transport grootste geldschieters

Volgens IDC’s rapport wordt het meeste van die bestedingen gewijd aan IoT-hardware, gevolgd door diensten, software en connectiviteit. De productie- en transport-sector zorgen voor het grootste deel van dat geld met een besteding van respectievelijk 178 biljoen en 78 biljoen dollar, wat betekent dat er vooral geïnvesteerd wordt in IoT-toepassingen in productiebeheer en -onderhoud, en het monitoren van vrachtverkeer.

Consumentensector groeit

Toch mag ook het aandeel van de consument niet verwaarloosd worden. Tegen 2020 wordt de verkoop aan consumenten in West-Europa het op één na grootste segment wat betreft de totale besteding, waardoor het enkel de productiesector moet voorlaten als grootste geldschieter. De komende jaren wordt er dan ook steeds meer geïnvesteerd in slimme huishoudelijke toestellen, wearables en connected cars. Andere snel groeiende sectoren zijn die van verzekeringen, gezondheidszorg en retail.
 
Hoewel de nieuwe conclusie van IDC betekent dat er iets minder wordt uitgegeven aan het internet of things dan eerder werd voorspeld, wil dat niet zeggen dat de markt daaronder leidt. De technologie wordt gezien als een van de belangrijkste evoluties in de komende jaren, hoewel niemand kan ontkennen dat de inherente security-gevaren ook steeds meer voor het voetlicht komen.
 
//www.smartbiz.be/blog/167104/7-concrete-toepassingen-voor-het-internet-things/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business