Nieuws

Trump brengt kinderen mee naar tech-vergadering

Gisteren vergaderde Trump met de Amerikaanse tech-wereld. De meeting verliep zoals verwacht, maar de aanwezigheid van Trumps kinderen schiet bij sommigen toch in het verkeerde keelgat.

 
De bijeenkomst tussen Donald Trump en de Amerikaanse tech-industrie is zonder incident verlopen. Enkele hete hangijzers, zoals surveillance door de overheid en het gebruik van encryptie, kwamen niet aan bod, maar naar verluidt is een breed gamma aan andere thema’s besproken.

Toegeving

Zoals verwacht is er lang gediscussieerd over de Amerikaanse jobmarkt, Trumps paradepaardje tijdens zijn verkiezingscampagne. Daarnaast werd onder andere gesproken over internationale handel, de Amerikaanse digitale infrastructuur, cybersecurity, en educatie. Trumps team scheen volgens Computerworld zelfs een toegeving te doen aan de aanwezigen: de belastingen die tech-bedrijven proberen te vermijden door hun winst overzees op te strijken, werden als “beklemmend” beschreven. Onder andere Apple kreeg eerder dit jaar nog een monsterboete van de Europese Unie vanwege belastingsontduiking.

“We zijn er voor jullie”

Doorheen de vergadering leek Trump bovendien de olijftak aan te bieden aan de sector die hij het afgelopen jaar meermaals bekritiseerde. “We willen dat jullie blijven doorgaan met de ongelooflijke innovatie,” gaf Trump te kennen. “Maakt niet uit wat we kunnen doen om dit verder te helpen, en we gaan er zijn voor jullie.”
Hoewel de bijeenkomst goed verliep, ontstond na het gebeuren controverse. Ook Trumps drie kinderen, Ivanka, Eric en Donald Junior, waren tijdens de meeting aanwezig, wat voor velen naar nepotisme ruikt. Ana Navarro, politiek commentatrice en Republikein, tweette: “Trump: 1) verzamelde indrukwekkende groep tech-leiders; 2) geeft geen zier over belangenvermenging over zijn kinderen”
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business