Nieuws

Cisco kapt met Intercloud

Cisco's Intercloud wordt over enkele maanden opgedoekt. De dienst past niet meer in de cloudstrategie van het bedrijf.

Twee jaar na de introductie, trekt Cisco de stekker uit Intercloud. Intercloud Services (CIS) is een publiek cloudplatform, gebaseerd op de opensource Openstack-software, en werd een jaar geleden nog in de markt gezet als de “grootste cloud ter wereld”. Met Intercloud mikte Cisco op een wereldwijd netwerk van partners, om één grote aaneenschakeling van clouds te maken waarin workloads van cloud naar cloud konden verplaatsen. In België ging onder andere Proximus een partnership aan met Cisco.
 
Nu maakt Cisco echter bekend dat het platform dit voorjaar wordt opgedoekt. De cloudmarkt is veranderd, klinkt het, en Cisco moet zijn strategie mee-evolueren. “Toen we onze middelen […] evalueerden, werd het duidelijk dat verder investeren in het CIS-platform ons niet helpt bij het uitvoeren van Cisco’s cloudstrategy,” schrijft Kip Compton in een interne memo die The Register kon inkijken.
 
Op 31 maart wordt Intercloud daarom officieel stopgezet. Compton zegt dat Cisco zich nu zal concentreren om de impact op de gebruikers te verminderen. “We zullen nauw samenwerken met alle tenants om er zeker van te zijn dat ze naar andere platformen kunnen migreren en assisteren waar nodig.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business