Nieuws

Facebook laat integratie van bedrijfs-apps toe op Workplace

Facebook werkt gestaag aan Slack-concurrent Workplace. Het sociale netwerk kondigt de mogelijkheid voor de integratie van derde partij-apps aan voor het platform.

 
Facebook breidt zijn samenwerkingsplatform Workplace verder uit met een nieuwe tool genaamd “custom integrations”. Gebruikers kunnen dankzij de functie apps van derden of eigen programma’s in het platform integreren. Volgens Workplace topman Julien Codorniou zouden toekomstige implementaties enkel grote namen kunnen behelzen, zoals Box of gmail.
 
Het is nog niet helemaal duidelijk hoe die integratie van derde partij-apps zal werken in vergelijking met wat Slack toelaat. Slack biedt gebruikers een soort van appwinkel waaruit ze de nodige applicaties of bots kunnen halen, wat het proces heel eenvoudig maakt. Facebook lijkt die weg niet te gaan bewandelen. Het geeft bij Custom integrations enkel informatie over hoe de API’s gebruikt kunnen worden – de toepassing ervan zal dus vooral op het bord van IT-specialisten komen.
 
Facebook Workplace is nu iets minder dan twee maanden publiekelijk beschikbaar voor bedrijven, sinds het platform begin oktober live ging. Hoeveel gebruikers het ondertussen al heeft weten te vergaren wil Facebook nog niet kwijt, maar het heeft zich met Workplace in een erg competitieve sector begeven. Naast Slack is er nog G-Suite, Googles professionele cloudsservice, en ook Microsoft biedt sinds kort het vernieuwde Microsoft Teams aan als samenwerkingssoftware – en dat zijn alleen nog maar de grote bedrijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business