Nieuws

Europa geeft Microsoft zegen voor LinkedIn-overname

De Europese regulatoren geven het groene licht voor Microsofts acquisitie van LinkedIn, nadat het bedrijf instemde met enkele beperkingen.

 
De Europese Unie hebben Microsoft de toestemming gegeven om door te gaan met de overname van sociaal netwerk LinkedIn, met de clausule dat de technologiereus verschillende kleine toegevingen doet om eerlijke concurrentie te behouden. De voorwaarden zullen vijf jaar blijven gelden en gecontroleerd worden door iemand die de EU nog zal aanduiden. Microsoft betaalt 26 miljard euro voor LinkedIn.
 
De voorwaarden doen sterk denken aan toegevingen die Microsoft in het verleden al moest slikken na antitrust-zaken in de VS en de EU. Zo belooft het bedrijf onder meer dat het pc-fabrikanten niet zal dwingen om de LinkedIn-app te installeren op machines die verkocht worden in de Europese markt (dat naast de lidstaten ook Ijsland, Noorwegen en Liechtenstein omvat). Gebruikers zullen te alle tijden de mogelijkheid hebben om de LinkedIn-app te verwijderen van hun systeem en van het startmenu, aldus Microsoft. Het bedrijf laat ook weten dat het Windows niet zal gebruiken om mensen aan de mouw te trekken om de app toch te installeren.
[related_article id=”167282″] Verder zullen andere bedrijven toegang blijven krijgen tot de Office add-in plug en de API’s van de Office programma’s, net als tot Microsoft Graph. De grootste vrees van Europa was dat Microsoft LinkedIn zou integreren in het Office-pakket en alle toegang tot de dienst zou afsnijden voor concurrenten. De uiteindelijke deal sluit ook niet uit dat Microsoft dat niet zal doen, maar het houdt alvast de invalswegen open naar LinkedIn. Of het de vocale tegenstand van Salesforce zal verstommen, moet de toekomst nog uitwijzen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business