Nieuws

Amazon gebruikt trucks om je data naar de cloud te brengen

Klanten die grote hoeveelheden data willen importeren naar de AWS-cloud, kunnen vanaf nu een beroep doen op Amazons Snowmobiles.

 
Data op grote schaal in de cloud zetten is nog steeds een uitdaging, schrijft Jeff Barr, chief evangelist van Amazon in een blogpost. Zelfs met een snelle verbinding kan het verplaatsen van petabytes en exabytes aan data jaren duren. Daarom zet Amazon de grote middelen in.

De sneeuwmobiel

Klanten van Amazon Web Services (AWS) kunnen voortaan gebruikmaken van vrachtwagens om hun data fysiek te vervoeren van on-premise naar een Amazon-datacenter. De Snowmobiles, zoals de trucks worden genoemd, worden verbonden aan een netwerk als een NFS-volume en kunnen tot 100 PB aan data vervoeren. Met een kwalitatieve verbinding is de Snowmobile zo op tien dagen tot de nok gevuld met data, en aangezien je meerdere trucks tegelijkertijd kan inzetten, gaat het vervoeren van petabytes veel sneller, verzekert Barr. Bovendien worden de data tijdens het transport beschermd: de container is waterdicht, geklimatiseerd en wordt vergezeld van een beveiligingsescorte.
 
De Snowmobiles worden beschikbaar in elke AWS-regio. Informatie over prijzen is niet bekend, maar Barr laat weten dat ze plannen om de Snowmobile “zowel sneller als minder duur” te maken dan een datatransport via het netwerk.

Lego-taferelen

In zijn blogpost legt Barr het verloop van zo’n transport uit aan de hand van Lego. Hij belooft daarnaast dat hij een zelfgemaakt schaalmodel van de Snowmobile persoonlijk overhandigt aan de eerste vijf klanten die van een Snowmobile gebruikmaken. De echte truck is zo’n 13 meter op 2,5 meter groot.
 

 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business