Nieuws

Messenger-ontwikkelaars kloppen aan bij Facebook

Bot-ontwikkelaars kunnen voortaan de hulp van Facebook inschakelen. Het sociale netwerk stelt het FbStart-programma open voor start-ups op het Messenger-platform.

 
In 2014 introduceerde Facebook FbStart: Facebooks wereldwijde programma om jonge mobiele start-ups te helpen bij het bouwen van applicaties. Met behulp van het programma kunnen start-ups ondersteuning krijgen van Facebooks productmanagers, ingenieurs en ontwikkelaars, en genieten ze tijdelijk van een voordelenpakket. Deze maand stelde het sociale netwerk het platform ook open voor ontwikkelaars op het Messenger-platform.

Botsupport

Het programma richt zich specifiek op mobiele ontwikkelaars; om een lidmaatschap aan te vragen, moet je een bestaande app kunnen voorleggen, of een referentiecode van een van Facebooks partners. Met het programma wil Facebook nu ook tegemoetkomen aan de vraag naar ondersteuning van bot-ontwikkelaars op het Messenger-platform. Sinds de introductie van bots op het netwerk, werden er al meer dan 33.000 bots gecreëerd, wat meteen ook zorgde voor een nood aan diepgaande support. Door FbStart open te stellen voor bot-ontwikkelaars, wil Facebook daar een mouw aan passen.

Groen of ervaren?

Wanneer een start-up wordt geaccepteerd in het programma, krijgt het een track toegewezen op basis van hun grootte, groei en kwaliteit. Elk track heeft een eigen set van tools en voordelen die het meest aansluiten bij de evolutie van de start-up. Zo bestaat het ‘Bootstrap’-track voor jonge start-ups uit kortingen op Adobe’s Creative Cloud, credits voor Amazon Web Services, en tijdelijke gratis abonnementen op Dropbox en Salesforce Desk. Het ‘Accelerate’-track is weggelegd voor start-ups met een gevestigde applicaties die dat succes willen doorzetten, en bestaat uit veelal dezelfde voordelen op grotere schaal.

Vervaldatum

Hoewel op het FbStart-lidmaatschap geen vervaldatum zit, is het voordelenpakket wel tijdelijk. Na 12 of 6 maanden vervallen de acties, en kunnen leden er niet meer gebruik van maken. Wel worden nieuwe voordelen uitgerold, die toegankelijk worden voor bestaande leden als hun pakket is verlopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business