Nieuws

Rackspace opent eerste datacenter in Europa

Rackspace, het Amerikaanse managed hostingbedrijf, opent een datacenter in Frankfurt. Dat maakte het bedrijf deze week bekend.

 
Wereldwijd telt Rackspace twaalf vestigingen, maar het nieuwe datacenter is de eerste in continentaal Europa. Met een Europees datacenter wil Rackspace de strikte privacywetgeving in landen als Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland tegemoetkomen.
[related_article id=”168872″] “We ervaren een sterke vraag van zowel DACH-centrische klanten, als Amerikaanse en EMEA-gebaseerde multinationals die zoeken naar managed privéclouds en hosting-omgevingen, net zoals managed clouddiensten en expertise op het gebied van AWS en Azure in continentaal Europa,” laat projectleider Alex Fuert weten. Het datacenter wordt verwacht midden 2017 operationeel te zijn.
 
Frankfurt blijkt een populaire bestemming voor datacenters, aangezien ook Amazon daar al neerstreek en Ali Baba net aankondigde er een van hun vier nieuwe datacenters te plaatsen. Ook voor de Chinese clouddienstverlener wordt dat de eerste Europese vestiging.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business