Nieuws

Google koopt online leeromgeving voor Amazon Cloud

Google telt geld neer voor een onderneming die zich tot op heden exclusief richtte op de concurrentie. Gek of geniaal?

 
Google liet maandag weten dat het Qwiklabs zou overnemen: een onderneming die zich specialiseert in cloudtrainingen. Op het Qwiklabs-platform kunnen mensen terecht voor handleidingen en trainingen om toepassingen in de cloud onder de knie te krijgen met levensechte scenario’s. Op het eerste zicht een mooie overname voor Google, maar er is een caveat: Qwiklabs is gespecialiseerd in de Amazon-cloud, een directe concurrent van Google Cloud.
 
Alle tutorials op Qwiklabs zijn louter gericht op de gebruikers van Amazon Web Services (AWS), en de website wordt ook door Amazon zelf aangeprezen als een manier om de AWS-omgeving in praktijk te ervaren. Nu Google een vinger in de pap te brokken heeft, zal daar allicht verandering in komen. Zo zal Qwiklabs binnenkort ook trainingen over “alle producten in Google Cloud” aanbieden: van het Google Cloud Platform tot Google’s productiviteitsapps in G Suite.
 
Het lijkt er evenwel op dat de Amazon-content op Qwiklabs voorlopig beschikbaar blijft. Qwiklabs laat in een blogpost weten dat bestaande gebruikers “dezelfde toegang tot [de] bibliotheek van hands-on labs blijven genieten”. In hoeverre ze dat in de toekomst nog kunnen, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business